Gündem Öldürüp öldürüp evine koşmuş

Öldürüp öldürüp evine koşmuş

Paylaş
Öldürüp öldürüp evine koşmuş

İzmir'de 3 günde 3 kişiyi öldüren seri katil Hamdi Ayri, ilk iki cinayetin işlendiği yerlere 500 metre mesafede bir apartmanda oturduğu ve kurbanları öldürdüktün sonra evine gittiği ortaya çıktı

3 CİNAYET DE 7.65 ÇAPINDA BİR TABANCAYLA İŞLENDİ

Bankacı Esra Yaşar (27) cumartesi 00.30’da İzmir Balçova’daki Korutürk mahallesinde başından vurularak öldürüldü.

Ertesi gece 22.40’ta da ilk cinayet yerine 200 metre uzaklıkta İzmir Ekonomi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencisi Selen Ayla (22) başından tek kurşunla vuruldu.

ROBOT RESİM POLİS TAKTİĞİ ÇIKTI

TÜRKİYE'NİN SERİ KATİLLERİ

Kurbanların para ve cep telefonları alınmıştı. Pazartesi 05.30’da da Konak’ta Azra takma adlı transseksüel Mustafa Has başından vurularak öldürüldü.

İKİNCİ KURBANI SELEN’İN CEBİNİ KULLANIYORDU

Katil, ikinci kurbanı Selen Ayla’nın cep telefonu hattını kullandı. Böylece polis katille ilgili ilk ipucuna ulaştı. Polis, çevredeki iş yerlerine ait 40 güvenlik kamerasının cinayet saatine denk gelen görüntülerini inceledi.

Tavırları şüpheli bir kişinin 6 ayrı görüntüsüne ulaşıldı. Bu sırada katil, transseksüel Azra’nın cep telefonunu bir bayiye sattı. Katil olduğu sanılan kişinin görüntüsü bayiye gösterildi. Bayi, katili teşhis etti.

MAHKEME KARARI GECİKİNCE POLİSLER PANSİYONU SARDI

Operasyon için beklenen mahkeme kararı gecikince polis pansiyon çevresini ablukaya aldı. Karar gelince saat 05.30’da özel timler katilin pansiyondaki odasını bastı. Katil, uykuda yakalandı.

Hamdi Ayri dün 14.20’de İzmir’e getirildi. Emniyet önünde toplanan halk katili linç etmek istedi. Hamdi Ayri’nin ilk iki cinayeti işledikten sonra yaklaşık 500 metre uzaklıktaki evine koşarak gittiği öğrenildi.

ERKEKLERİN LİSTESİ YAPILDI BİN KİŞİNİN İFADESİ ALINDI

Seri katili bulmak için İzmir Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz 376 kişilik özel bir ekip kurdu. Balçova Korutürk Mahallesi’nde oturan 20-35 yaş arasındaki tüm erkeklerin listesi çıkarıldı.

1000 kişinin ifadesi alındı. İkinci cinayette bir eczanenin güvenlik kamerasından şüphelinin net olmayan ilk eşkaline ulaşıldı.

Polis kurbanların çalınan ceplerini de takibe almıştı. Bu sırada 3’üncü cinayet işlendi

MARDİN NUSAYBİN DOĞUMLU 20 YILDIR İZMİR’DE GARSON

Korutürk mahallesinde 20 yıldır yaşıyor ve garsonluk yapıyordu. Saat 23.00’da katilin otobüsle Bodrum’a gittiği saptandı. Muğla Emniyeti arandı.

İzmir’den de bir ekip Bodrum’a yollandı. Hamdi Ayri bir pansiyona yerleşmişti.

‘KÖTÜLÜĞÜNÜ GÖRDÜĞÜM ESKİ AŞKIMI ÖLDÜRECEKTİM’

Seri katil, “Tabancayı çaldım. Kadınları paraları için öldürdüm. Bir kez bu işe başlamıştım. 20 mermim daha vardı. Yakalanmasaydım para için cinayetlere devam edecektim.

Bodrum’da 3 yıl önce bir lokantada garsonluk yaparken aşık olduğumkadın beni mahvetti. Uyuşturucuya alıştırdı, paramı yedi sonra da beni kapının önüne koydu. Kadınlara güvenim yok. Bodrum’a onu bulmaya geldim. Bulsaydım ona da sıkacaktım” dedi.

Toplam 376 polislik ekip


İzmir’de 3 günde bankacı Esra Yaşar (27), öğrenci Selen Ayla (22) ve Azra takma adlı transeksüel Mustafa Has (30) başlarından tek kurşunla vurularak öldürülmüştü.

3 cinayet de 7.65 milimetrelik tabanca ile işlenmişti. Seri katil şüphesi üzerine İzmir Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz 76 polisten oluşan özel ekip kurdu. Bu ekibe 300 kişilik başka bir polis ekibi de destek verdi.

40 saat uykusuz kaldılar

Polislerin bütün izinleri kaldırılırken yaklaşık 40 saat uykusuz kalan ekip bin kişiyi sorguladı. Ayrıca cezaevinden son 1 ayda çıkan 470 kişinin de tek tek ifadesi alındı.

Aynı zamanda bölgedeki hastanelerin ruh ve sinir hastalıkları birimlerini dolaşan polisler, doktorlardan ‘son zamanlarda bu tür bir zanlı profiline uyan hastaları olup olmadığı’ konusunda bilgi aldı.

Sonunda adının Hamdi Ayri (27) olduğu belirlenen katil Bodrum’da bir pansiyonda yakalandı.

Barlar sokağında görülmüş


Görgü tanıkları, Hamdi Ayri’nin Bodrum’da önceki gece pansiyona gitmeden önce ünlü barlar sokağında belinde silahı ve elinde bira şişesiyle yürüdüğünü söyledi.

Pansiyonun bulunduğu sokakta yaşayanlar, seri katilin mahallelerinde yakalandığını öğrenince büyük şok yaşadı. Aynı sokakta yaşayan Safir Couchan (45) “Sabah saatlerinde burada büyük hareketlilik yaşandı. Sokak polis kaynıyordu. Gerçekten çok korktuk” dedi.

Biber gazı taşıyordu

Katilin odasında cinayetlerde kullandığı silah, 20 mermi, 1 biber gazı, 1 bıçak, 1 sahte ehliyet, 1 sahte kimlik, 600 TL ve 200 dolar ele geçirildi.

İlk kurban Esra Yaşar ile ikinci kurban Selen Ayla’nın öldürüldükleri yer arasında 200 metrelik mesafe vardı.

Katilin bu cinayetlerin işlendiği yere 500 metre uzaklıkta dört katlı apartmanın en üst katında oturduğu tespit edildi.

Hamdi Ayri’nin Esra Yaşar ve Selen Ayla’yı öldürdükten sonra koşarak evine gittiği öğrenildi.

SAVCIYA DA KONUŞMADI

Seri cinayet şüphelisi Hamdi Ayri Cumhuriyet Savcısı'nın karşısında da susma hakkını kullandı. Polisten sonra Savcıya da konuşmayan Ayri, tutuklanma istemiyle nöbetçi mahkemeye sevkedildi.


Turaç TOP-Taylan YILDIRIM-Yaşar ANTER/DHA

5