Dünya Ölen 5 bin ABD askeri duvarda

Ölen 5 bin ABD askeri duvarda

Paylaş
Ölen 5 bin ABD askeri duvarda

Irak ve Afganistan'da ölen Amerikan askerlerinin tek tek kara kalemle çizilmiş minik portreleri sergileniyor

Irak ve Afganistan’da ölen 5 binden fazla Amerikan askerinin kara kalem resmi Londra’da bir müzede sergileniyor. Londra’daki modern sanat müzelerinden "Saatchi Gallery’de" geçen aydan beri sergilenen "Irak ve Afganistan’da ölen Amerikan askerleri (yaralılar, Iraklılar ya da Afganlar dahil değil)" adlı eser Amerikalı sanatçı Emily Prince’a ait.

Ölen 5 binden fazla Amerikan askerinin fotoğraflarına bakarak, kara kalemle küçük kare kağıtlara bu askerlerin portrelerini çizen Prince, askerlerin doğum yerleri ve yaşlarıyla ilgili bilgilere de yer vermiş.

YERLEŞTİRMESİ 2 GÜN SÜRDÜ

Prince, üzerine portreler çizdiği kağıtların renklerini, ölen askerlerin ten renklerine göre seçmiş. Bir odanın tamamında yer alan Prince’ın eserini, duvarlara tek tek yerleştirmek ise 2 gün sürmüş. Ölen askerlere saygı için bir anıt görüntüsünde olan eserine Prince, savaşın devam ettiğini ve ölü sayısının her gün arttığını göstermek için boş kağıtlar da yerleştirmiş.

Bu anlamda sergiyi gezenlere eserinin tamamlanmamış olduğu mesajını veren sanatçının eseri, 7 Mayıs 2010’a kadar Saatchi Gallery’de sergilenecek.

AA

Haberin Devamı