Dünya Ölen doğan bebeği dondurup canlandırdılar

Ölen doğan bebeği dondurup canlandırdılar

Paylaş
Ölen doğan bebeği dondurup canlandırdılar

İngiltere'de doğduktan sonra 25 dakika boyunca nefes alamayan bebek 'soğutma' adı verilen bir yöntemle sağlığına kavuştu

İngiltere’nin Peterborough kentinde dünyaya gelen Ella Anderson beynine oksijen gitmediği için ölü doğup 25 dakika boyunca nefes almadı. Daha sonra kalbi attığı farkedilen bebek için doktorlar, “fazla yaşamaz” dedi.

Uzun süre oksijen gitmeyen beyinde meydana gelebilecek hasarları dikkate alan uzmanlar, aileyi bebeğin bir süre sonra ölebileceği ya da beyninde kalıcı bir sorun oluşabileceği konusunda uyardı. Vücut ısısının düşürülüp beyinde yaşanabilecek hasarın engellendiği “soğutma” yöntemini uygulamak isteyen doktorlar Anderson’ı bu sisteme sahip bir hastaneye nakletti.

Haberin Devamı

72 saat donmuş halde tutuldu

Isıyı 37’den 33.5 dereceye düşürüp metabolizmayı yavaşlatarak beynin kendi kendini tedavi etmesini sağlayan yöntem ile bebek tam 72 saat boyunca neredeyse donmuş halde tutuldu. Bu süre sonunda küçük Ella’nın ısısı saat başı yarım derece artırılarak eski vücut sıcaklığı sağlandı. Hastanede 11 gün boyunca gözetim altında tutulan Ella doktorları iyileşme hızıyla şaşırtarak tedavisini tamamladı.

Mucize bebeğin annesi Rachel, “Çok güçlü bir bebek. Gün geçtikçe daha iyi oluyor. Kurtulması aldığımız en güzel hediye oldu” diyor.

MİLLİYET