Gündem Ölen madenciler emekli edilecek

Ölen madenciler emekli edilecek

Paylaş
Ölen madenciler emekli edilecek

Grizu patlamasında ölen 19 madencinin ailesine Çalışma Bakanlığı sahip çıkacak

Bursa'da meydana gelen grizu patlamasında yaşamını yitiren 19 madencinin ailesine Çalışma Bakanlığı sahip çıkacak. Yaşamını yitirenlerin sigorta prim gününe bakılmaksızın emekli edilecekler. AK Parti Bursa Milletvekili Ali Koyuncu, ailelerin hiçbirinin mağdur edilmeyeceğini hayatının kaybedenlerin çocuklarına da sahip çıkılacağını bunun için çalışmaların yürütüldüğünü söyledi.

TAZMİNATI DA DEVLET ÖDEYECEK

Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Devecikonağı'ndaki kömür madeninde grizu patlaması sonrası olayın yaşandığı madende göçük altında kalan 19 işçiyi çıkarma çalışmalarını yerinde takip eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, hayatını kaybedenlerin ailelerinin mağdur edilmemesi için talimat verdi. Olayın yaşandığı bölgede görevlendirilen ve yapılması gerekenleri tespit eden AK Parti Bursa Milletvekili Ali Koyuncu, hayatını kaybedenlere bakanlık tarafından tazminat ödeneceğini ve emekli edilerek ailelere maaş bağlanacağını açıkladı.

Prim ödemelerine ve gün sayısına bakılmaksızın hayatını kaybedenlerin emekli edileceğini belirten Koyuncu, tüm sorunlar çözülünceye kadar bölgeden ayrılmayacağını bildirdi.

DHA

Haberin Devamı