Spor Olimpiyat Oyunları'na 500 gün kaldı

Olimpiyat Oyunları'na 500 gün kaldı

Paylaş
Olimpiyat Oyunları'na 500 gün kaldı

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenecek 2012 Olimpiyat Oyunları'na 500 gün kala, Trafalgar Meydanı'na geri sayım saati kuruldu

Olimpiyatların başlamasına 500 gün kala 6,6 milyon bilet, oyunların resmi internet sitesinden alınabilecek. Birçok dalda 20 sterlinden başlayan bilet fiyatları, 2 bin 12 sterline kadar çıkıyor.

Çok sayıda bilet almak isteyenlere fazla biletler çekilişle verilecek. 16 yaş altı ve 60 yaş üstü sporseverler indirimli bilet alabilecek.

GERİ SAYIM SAATİ KURULDU

Bu arada, Londra’nın turistik yerlerinden Trafalgar Meydanı’na da olimpiyatlar için geri sayım saati kuruldu. Oyunlar için hazırlıkların tüm hızıyla sürdüğü Londra’da, saatin amacının olimpiyat bilincini artırmak olduğu belirtildi.

LOGOYU BEĞENMEYEN İRAN, OLİMPİYATA KATILIYOR

Haberin Devamı

2012 Olimpiyatlarının logosunu "İsrail yanlısı ve ırkçı" olarak nitelendiren İran, oyunlara katılacağını açıkladı. BBC’nin haberine göre, daha önce logo nedeniyle İran’ın oyunları protesto edebileceği açıklamaları yapılsa da, İran Olimpiyat Komitesi Sekreteri Başram Afşarzade’nin, ülkesinin Londra Olimpiyatları’na katılacağını söylediği bildirildi.

İran Olimpiyat Komitesi, Londra Olimpiyatları için tasarlanan logonun Siyon kelimesinin İngilizcesi olan Zion’u andırdığını ve Siyonist bir logo olduğunu iddia etmişti.

İngiltere Başbakanı David Cameron da Londra merkezli Yahudi gazetesi Jewish News’a verdiği demeçte, "İranlıların yaptığı tam bir paranoya. Eğer Londra Olimpiyatları’na gelmek istemiyorlarsa, gelmesinler. Kendilerini özlemeyeceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi ise logonun sadece 2012 rakamını temsil ettiğini, başka bir anlama gelmediği açıklamasını yapmıştı.

Haberin Devamı