Spor Olin Edirne'nin oyuncusu kalmadı

Olin Edirne'nin oyuncusu kalmadı

Paylaş
Olin Edirne'nin oyuncusu kalmadı

Beko Basketbol Ligi'ndeki ilk yılını tamamlayan Olin Edirne'de maddi sıkıntılar yüzünden yaprak dökümü yaşandı, 14 oyuncu takımdan ayrıldı

Trakya’nın Beko Basketbol Ligi’ndeki tek temsilcisi olan Olin Edirne, 4 yıl önce 10 bin liraya kuruldu, 3 senede Beko Basketbol ligine yükseldi.

Ligdeki ilk sezonunda ligin güçlü ve dev takımlarıyla başa baş mücadele eden Olin Edirne, 30 maçta aldığı 17 galibiyetle sezonu 7’nci sırada tamamladı, play off çeyrek final serisinde Banvit’e yenildi.

Takımın tek ve ana sponsoru olan Olin Yağ Sanayi, bu yılki bütçenin geçen yıldan az olacağını açıklayınca forma giydiği 30 maçta 12,11 sayı ve 8,5 ribaund ortalaması le oynayan Makedonyalı Predrag Samardizki, Litvanya’nın Lietuvos Rytas takımı ile anlaştı.

Daha sonra da Olin Edirne’nin en büyük silahı olan 18,5 sayı ortalaması ile oynayan Litvanyalı Renaldas Seibutis, aynı takımla 3 yıllık sözleşme imzaladı.

SADECE 1 OYUNCU GELDİ

Bir yıllık anlaşmaları nedeniyle takımdan ayrılan Ahmet Kaplan, ikinci lig ekiplerinden Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Erdal Bibo ise Mersin Büyükşehir Belediyespor ile anlaşma imzaladı.

Geçtiğimiz sezon sadece 9 dakika süre alan ve takımın kaptanı olan Ege Taşpınar ise takım menajerliğine getirildi. Sözleşmesi biten ve istedikleri ücretleri alamayan Caner Ercan, Reha Öz, Seth Doliboa, Tufan Ersöz, Ömer Ünver, Vidas Ginevicius, Davud Kamer, Rahim Rızvanoğlu ve Fikret Can Akın Olin Edirne ile yollarını ayırarak başka kulüplerle görüşmeye başladı.

"GENÇ BİR KADRO KURACAĞIZ"

Maddi sıkıntıları çözdükten sonra genç ve dinamik bir kadro kuracaklarını ifade eden Olin Edirne’nin antrenörü Gökhan Taştimur, şöyle konuştu:

"Elimizde şu anda hiç basketbolcu kalmadı. Türkiye’nin dört bir tarafından genç oyuncular denenmek üzere bize başvuru yapıyor. Bir Olin Edirne gerçeği var, bunu herkesin fark etmesi gerekiyor.

Geçen yılki kadrodan birkaç oyuncuyla görüşmelerimiz devam ediyor. Yeni sezon öncesi oyuncular da tabi ki iyi bir sözleşmeye imza atmak ister.

Mesela, bizden ayrılan Caner Ercan’ın başka bir kulübe 300 bin lira gibi bir rakama imza atacağı konuşuluyor. Bizim bu rakamları vermemiz mümkün değil."

"EUROCHALLANGE KUPASINDA YOKUZ"

Avrupa kupasında mücadele etme şanslarının olduğunu, maddi sıkıntılardan bunu gerçekleştiremeyeceklerini belirten Gökhan Taştimur, şöyle devam devam etti: "Maalesef çok üzülerek EuroChallange hakkımızı da değerlendiremeyeceğiz ve Avrupa Kupalarında olamayacağız.

Görevde olduğum 19 ay boyunca, önce 2.Lig’den Beko Basketbol Ligi’ne çıktık. İlk senemizde çok zorlu ve kaliteli bir ligi 7. sırada bitirdik ve hatta ve hatta Lig şampiyonluğunu kıl payı kaçıran Galatasaray Cafe Crown’un Beko Basketbol Ligi’nde yenemediği tek takım olduk. Bu, Beko Basketbol Ligi’nde ne kadar başarılı olduğumuzun bir göstergesidir."

Engin ÖZMEN/DHA

Haberin Devamı