Spor Olmak ya da olmamak!

Olmak ya da olmamak!

Paylaş
Olmak ya da olmamak!

Galatasaray Şampiyonlar Ligi'nde kader maçına çıkıyor! Cim Bom, Cluj deplasmanında "tamam" ya da "devam" diyecek

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde telafisi olmayan maça çıkıyor! 3 maçta sadece 1 puan alabilen sarı kırmızılılar, H Grubu'ndaki dördüncü maçında bugün deplasmanda Cluj ile karşı karşıya gelecek.

21.45'te başlayacak karşılaşma D-Smart'tan canlı izlenecek. Karşılaşma saat 00.15'ten itibaren de NTV'den ve NTVSpor.net'ten banttan yayınlanacak.

TEK SEÇENEK: KAZANMAK
Dr. Constantin Radulescu Stadı'nda oynanacak Cluj-Galatasaray mücadelesini İskoçya Futbol Federasyonu'ndan William Collum yönetecek. William Conquer ve Martin Cryans'ın Collum'un yardımcılıklarını yapacağı karşılaşmanın ilave yardımcı hakemleri ise Steven McLean ve John Beaton olacak.

Gruptaki ilk 3 maçında 2 kez yenilen ve 1 kez berabere kalan sarı-kırmızılı ekip, Cluj karşısındaki kritik mücadelede mutlaka ama mutlaka 3 puan arayacak. İlk maçında Manchester United karşısında deplasmanda 1-0 yenilen sarı-kırmızılılar, iç sahadaki maçlarda Braga'ya 2-0 kaybedip, Cluj ile 1-1 berabere kalmıştı.

Sarı-kırmızılı ekibin rakibi Cluj ise ilk maçında deplasmanda Braga'yı 2-0 yendi, ikinci maçında Manchester United karşısında kendi sahasında 2-1 kaybetti. Rumen ekip 3. maçında ise Galatasaray karşısında İstanbul'dan 1-1'lik beraberlikle 1 puan aldı.

Grubun diğer maçında ise Braga ile Manchester United Portekiz'de karşı karşıya gelecek.

Manchester United'ın 9 puanla ilk sırada yer aldığı H Grubu'nda Cluj 4 puanla 2., Braga 3 puanla 3, temsilcimiz Galatasaray ise 1 puanla son sırada.

GALATASARAY'IN 241. AVRUPA SINAVI
Galatasaray, Avrupa kupaları tarihindeki 241. maçına çıkacak. Sarı-kırmızılılar bugüne kadar, Şampiyon Kulüpler Kupası ile UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 136, adı daha önce UEFA Kupası olan UEFA Avrupa Ligi'nde 71, Kupa Galipleri Kupası'nda 32 ve UEFA Süper Kupa'da da 1 kez olmak üzere, toplam 240 maç oynadı.

Avrupa kupaları tarihinde en başarılı Türk ekibi olan, UEFA Kupası ile UEFA Süper Kupası'nı müzesinde bulunduran Galatasaray, 240 maçta 90 galibiyet aldı, 87 maçta yenildi, 63 karşılaşmada da berabere kaldı.

Bu karşılaşmalarda rakip kalelere toplam 335 gol atan ''Cim Bom'', kendi kalesinde 341 gol gördü.

GALATASARAY'IN AVRUPA KARNESİ
Galatasaray, Kupa 1'de ise 136 maça çıktı. Sarı-kırmızılılar, UEFA tarafından 1955-1956 sezonundan itibaren ilk kez Şampiyon Kulüpler Kupası adıyla düzenlenen, 1992-1993 sezonundan itibaren de ismi UEFA Şampiyonlar Ligi olarak değiştirilen organizasyonda tecrübesiyle dikkati çekiyor.

''Devler Ligi''nde ilk maçını 1956-1957 sezonunda Rumen Dinamo Bükreş'e karşı deplasmanda oynayan ''Cim Bom'', bugüne kadar yaptığı 136 maçın 48'ini kazandı, 34'ünü berabere bitirdi ve 54'ünde ise yenildi.

Sarı-kırmızılı ekip, rakip filelere gönderdiği 175 gole karşılık ise kendi kalesinde 194 gol gördü.

1 KEZ YARI FİNAL, 3 KEZ ÇEYREK FİNAL OYNADI
Cim Bom, bu organizasyonda 1 kez yarı final, 3 kez de çeyrek final oynama başarısı gösterdi. Şampiyon Kulüpler Kupası döneminde 1 kez yarı final ve 2 kez de çeyrek final oynayan sarı-kırmızılılar, Şampiyonlar Ligi döneminde ise 1 kez çeyrek finale çıkmayı başardı.

İlk kez çeyrek finale 1962-1963 sezonunda yükselen ve İtalyan devi Milan'a elenen Galatasaray, 1969-1970 sezonunda ise Polonya'nın Legia Varşova ekibine çeyrek finalde boyun eğdi.

Galatasaray, teknik direktör Mustafa Denizli yönetiminde aldığı başarılı sonuçlarla ''Avrupa Fatihi'' unvanını kazandığı, Neuchatel Xamax ve Monaco zaferlerine imza attığı 1988-1989 sezonunda yarı finale çıktı, bu turda Rumen ekibi Steaua Bükreş'e elendi ve final hedefini gerçekleştiremedi.

Organizasyon adının UEFA Şampiyonlar Ligi'ne çevrilmesinin ardından ise ''Cim Bom'', 2000-2001 sezonunda teknik direktör Mircea Lucescu yönetiminde çeyrek finale çıktı. İki ayrı turda gruplardan çıkarak çeyrek finale yükselen Galatasaray, İspanyol devi Real Madrid'i, 2-0 geriye düştüğü ilk maçta İstanbul'da 3-2 devirdi, rövanşı 3-0 yitirerek kupaya veda etti.

KURA İLE 1 KEZ ELENDİ, 1 KEZ TUR ATLADI
Galatasaray takımı, Avrupa kupalarında iki takımın yenişememesi durumlarında geçmişte uygulanan 'kura çekme' yönteminin bir kez kaybedeni, bir kez de şanslı tarafı oldu.

Şampiyon Kulüpler Kupası'nın 1963-1964 sezonu 2. turunda İsviçre ekibi Zürih'le eşleşen Galatasaray, ilk maçı deplasmanda 2-0 kaybetti, evindeki maçı ise 2-0 kazandı. O dönemdeki uygulamaya göre tarafsız saha olarak İtalya'nın başkenti Roma'da oynanan 3. maçın sonucu ise 2-2 bitince, çekilen kurada turu geçip adını çeyrek finale adını yazdıran taraf İsviçre temsilcisi oldu.

Sarı-kırmızılı ekip, 1969-1970 sezonunda ise Şampiyon Kulüpler Kupası 2. turunda Çekoslovakya ekibi Spartak Trnava ile karşı karşıya geldi. Galatasaray, ilk maçı deplasmanda 1-0 kaybetti, rövanş maçının normal süresini ise aynı skorla galip tamamladı. Uzatma bölümünde de skor değişmeyince yine kura çekimine gidildi ve bu kez şanslı taraf olan Galatasaray, çeyrek finale yükseldi.

Haberin Devamı

NTV SPOR