Gündem Olmayan havaalanına isim tartışması

Olmayan havaalanına isim tartışması

Paylaş
Olmayan havaalanına isim tartışması

Rize'de yapılması yönünde kamuoyu çalışması nedeniyle henüz projesi dahi olmayan havalimanı için isim tartışması başladı. Havaalanına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ya da Milli Mücadele Kahramanı 'İpsiz Recep' isminin verilmesi istendi

Rize’de havaalanı yapılması yönünde bir süreden bu yana kamuoyu çalışması yürüten Kent Konseyi Havaalanı Çalışma Grubu rapor hazırladı. Rapora göre Rize’de havalimanının bugünkü şartlarda yapılması halinde yıllık ortalama 850-900 bin yolcu ve günde ortalama 15-20 uçuş kapasitesinin oluşacağı tespit edildi.

Haberin Devamı

Raporda Havaş’ın Rize’ye günde 17 otobüs seferi düzenlediği ve özel araçları ile birlikte Trabzon Havalimanı’nı kullanan günlük yolcu sayısının ortalama 2 bin 500 olduğu belirtildi. Havaalanı ile ilgili henüz resmi bir adım atılmazken isim tartışması başladı.

'HALKIMIZIN YÜREĞİNDE RECEP TAYYİP ERDOĞAN İSMİ VAR'

Rize Kent Konseyi Havaalanı Çalışma Grub Başkanı Metin Topçu, Rize Havaalanı’nın yapılması halinde projenin Türkiye’ni 53’üncü havaalanını olacağını belirterek Rize’nin plaka numarası olacak havaalanına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan adının verilmesinin kamuoyunda daha öne çıktığını söyledi.

Topçu, "Havalimanın ismini halkımız yüreğine yazmıştır. O isim; ’Recep Tayyip Erdoğan Havalimanı’dır" dedi.

Haberin Devamı

'İPSİZ RECEP HAVAALANI OLSUN'

MHP Rize İl Başkanı Cem Kazmaz ise, yapılması düşünülen Rize Havaalanı’na manevi hatırasını üst düzeye taşıyacak şekilde vatanı kurtaran Kuvayi Milliye Kahramanı, İstiklal Savaşı Gazisi, Rize’nin İstiklal Madalyalı evladı İpsiz Recep’ten başka birinin isminin verilemeyeceğini söyledi. Kazmaz, şöyle konuştu:
"Diğer yandan dünyanın uygar ve gelişmiş, demokrasi ile yönetilen hiçbir ülkesinde hayatta olan, politikaları tartışmalı, toplumun tamamına hitap etmeyen, halkının yarısından çok fazlası ile en hafif tabiri ile sorunlu siyasetçinin isminin bir havaalanına verilebilmesi de düşünülemez. Bu bakımdan Rize Havaalanına İpsiz Recep adının verilmesi şehit ve gazilerimize en büyük borcumuz olduğu tartışılmazdır."

DHA