Gündem Olmayan üniversiteye rektör atandı

Olmayan üniversiteye rektör atandı

Paylaş
Olmayan üniversiteye rektör atandı

Olmayan üniversiteye rektör atandı

Bursa'ya kurulması için onay alınan ancak kampus yeri bulunamadığı için inşaatına başlanılamayan Bursa Teknik Üniversitesi'ne, Rektör atandı. Henüz binası ve öğrencisi bulunmayan üniversiteye rektör olarak atanan Prof. Dr. Ali Sürmen'e ise Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Recep Altepe tarafından geçici olarak kullanması için makam odası verildi. Rektör Sürmen, “Üniversitelerde önce rektör atanır. Yeni atamalar hep böyle olur. Öğrenci sonra gelir. Üniersiteye önümüzdeki yıl öğrenci alacağız ama ilk mezunlarımızı kendi kampusümüzden veremeyeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Uludağ Üniversitesi'nin ardından kente ikinci üniversite kurulması için TBMM'den geçen Kasım ayında onay çıktı. Bursa Teknik Üniversitesi’nin idare kadrosu 17 Aralık’ta YÖK tarafından belirlendi. YÖK, henüz binası ve öğrencisi olmayan Bursa Teknik Üniversitesi’ne rektör olarak Prof. Dr. Ali Sürmen’i atadı. Bursa Büyükşehir Belediyesi Belediye Başkanı Recep Altepe ise yeni atanan rektöre bugün düzenlenen bir törenle Merinos Başkanlık binasındaki makam odasını geçici olarak tahsis etti.

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Ali Sürmen, üniversite binası için yer arayışlarının sürdüğünü belirterek, kurulacak üniversitede üst düzey araştırmaların gerçekleştirileceğini söyledi.

Üniversitenin kuruluş faaliyetlerinin yerine getirilmesi için öncelikle bir makam odasına ihtiyaç duyduklarını anlatan Sürmen, bunun için Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe’nin kendisine destek olduğunu ve kendi makam odasını verdiğini kaydetti.

Haberin Devamı

Bir gazetecinin, “Üniversite için binanız ve öğrenciniz yok. Ancak siz bu şartlarda atandınız. Bu uygulama sizce doğru mu?” şeklindeki sorusuna Rektör Prof Dr. Ali Sürmen, “Üniversitelerde önce rektör atanır. Yeni atamalar hep böyle olur. Öğrenci sonra gelir. Binayı bulmak görevi bize verildi. Bu büyük bir fırsat. Devlet 10- 20 üniversite binası kurup ‘Hadi eğitime başlayın’ demez. Böyle bir şey yok. Her şey önünüze gelirse, sizin yapacağınız bir şey kalmaz. Uludağ Üniversitesi de kurulduğu ilk dönemde barakalarda eğitim veriyordu” diye yanıt verdi.

2011- 2012 Akademik Yılı'nda öğrenci kabulüne başlayacaklarını ifade eden Sürmen, ancak öğrencilerin mezun olacağı süreye kadar kampus binasını yetiştiremeyeceklerini vurguladı. Sürmen, “İlk mezunlarımızı kendi kampusümüz dışında vereceğiz. Eğitim sisteminde bir aksilik olmazsa hazırlık sınıfı olarak önümüzdeki dönem eğitime başlayacağız. Ancak nerede başlarız henüz belli değil” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise “Büyükşehir Belediyesinin tüm imkanları üniversitemizindir. Bursa Teknik Üniversitesi, diğer üniversitelere örnek olacak” diye konuştu.

Sebile ÇETİN/BURSA, (DHA)

Haberin Devamı