Gündem 'Ölmedin öldürüldün'

'Ölmedin öldürüldün'

Paylaş
'Ölmedin öldürüldün'

İntihar ettiği açıklanan Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay dün ölümünün 1'inci yıldönümünde mezarı başında anıldı

‘İNTİHAR’ DENDİ

Haberin Devamı

Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay’ın, 25 Ocak 2009’da Ankara Dikmen’de park halindeki otomobilinin içinde silahla intihar girişiminde bulunduğu açıklanmıştı.

Başına tek kurşun sıktığı bildirilen Behçet Oktay ağır yaralı olarak kaldırıldığı Gazi Üniversitesi Hastanesi’nde, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Ancak kayıtlara ‘intihar’ olarak geçen bu ölüm Oktay ailesini ikna etmemişti.

‘ARAŞTIRSINLAR’

Behçet Oktay ölümünün birinci yılında dün Malatya Hekimhan’daki mezarı başında anıldı.

Çeşitli illerden gelen çok sayıda Özel Timci polisin de katıldığı anma töreninde konuşan Behçet Oktay’ın babası Mehmet Oktay, “Oğlum intihar etmedi, öldürüldü. Başka olayları araştıran devlet, neden senin cinayetini araştırmıyor?” diye ağladı.

Haberin Devamı

‘TANIKLAR SUSUYOR’

Behçet Oktay’ın kardeşi Nezih Oktay da “Ağabeyimin kanı yerde kalmayacak. Hesabı mutlaka sorulacak. Ağabeyim intihar edecek biri değildi. Organize bir cinayetle öldürüldü. Bazı görgü tanıklarının olayı bildiklerini ancak şu ortamda cesaret edemedikleri için sustuklarını çok iyi biliyoruz. Bu olay aydınlanana kadar bu işin peşini bırakmayacağız” diye konuştu.

Behçet Oktay’ın kız kardeşi Zeynep Oktay Demirci de “Ağabeyim ‘Allah’ın verdiği canı Allah alır’ diyecek kadar inançlı biriydi. Türk milletinin son görevi; bu cinayetin asıl karar vericilerinin kanun önünde hesap vermesini sağlamak” dedi.