Gündem Ölmek mi lazım?

Ölmek mi lazım?

Paylaş
Ölmek mi lazım?

İstanbul Merter'deki Kemal Hasoğlu Lisesi öğrencileri Denis Tekin, İrem Dinçsoy ve Buket Bulut'a mezar olan tramvay yolu yayaların geçişini engellemek için parmaklıklarla kapatıldı

OKUL ÇIKIŞI ÖLMÜŞLERDİ

İstanbul Merter’deki Kemal Hasoğlu Lisesi’nde okuyan İrem Dinçsoy (17), Denis Tekin (16) ve Buket Bulut (16), 11 Mart’ta okul çıkışı karşıdan karşıya geçerken tramvayın altında kalmıştı.

İrem ile Denis olay yerinde ölmüş, Buket ise hastanede 1 hafta komada kaldıktan sonra hayatını kaybetmişti. Öğrenciler okulun önünde bir üst geçit olmadığı için belediyeyi suçlamıştı.

NİHAYET ÖNLEM ALINDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ancak 3 öğrenci öldükten sonra okulun önünde önlem almayı akıl edebildi.

Okulun önünden geçen tramvay yolu, yayaların girmesini engellemek amacıyla 1 metre yüksekliğinde ve 100 metre uzunluğundaki demir parmaklıkla her iki taraftan kapatıldı.

Parmaklıkların üzerine de “Tramvay Yoluna Yayalar Giremez” yazılı uyarı levhası asıldı.

ÖĞRENCİLER ARTIK GÜVENDE

Belediye, okulun önüne sinyalizasyon sistemi ve yaya geçidi de yapmaya başladı. Öğrencilerin okul çıkışı düğmeye bastığında ışıklar araçlar için kırmızıya yayalar için yeşile dönecek.

Çalışmaları izleyen öğrenciler “Bunları yapmak çok mu zordu? Önlem alınması için ille 3 arkadaşımızın ölmesi mi gerekiyordu. Daha önce yapılamaz mıydı?” diye isyan etti.

Seyit ERÇİÇEK/DHA

2