Gündem Ölmek var, inmek yok!

Ölmek var, inmek yok!

Paylaş
Ölmek var, inmek yok!

Paralarını alamadıkları için 50 metrelik vincin tepesinde eylem başlatan tersane işçileri kararlı

Tuzla Tersaneler bölgesindeki Torgem tersanesinde taşeron firmada çalışan ancak parasını alamayınca vinçin tepesine çıkan işçilerin eylemi devam ediyor.

Geceyi 50 metre yükseklikteki vinçin üzerinde geçiren işçileri polis ve itfaiye ekipleri ikna ederek aşağı indirmeye çalışıyor. Torgem tersanesinde iş yapan Yet Denizcilikte çalışan bir grup işçi 4 aylık maşlarını alamadıklarını iddia ederek dün saat 14.00 sıralarında tersane içindeki 100 tonluk 50 metre yükseklikteki vinçin tepesine çıkmıştı.

BİR EYLEMCİ HASTALANDI

Paralarını almadan aşağı inmeyeceklerini söyleyen işçiler soğuk havaya rağmen dün geceyi vinçin tepesinde geçirdi. İşçilerin eylemi bugünde devam ederken olay yerine itfaiye ekipleri ve polis geldi. Tuzla grubundan gelen itfaiye aracının merdiveni kısa olduğu için Kartal İtfaiyesinden 52 metre uzunluğundaki başka bir merdiven aracı geldi.

Polis yukarıdan aşağı inen bir eylemci işçiyle konuşarak eyleme son vermelerini istedi. Fakat işçiler paralarını almadan aşağı inmeyeceklerini ve eyleme devam edeceklerini söyledi. Geceyi vinçin tepesinde geçiren işçilerden 50 yaşlarındaki Mustafa isimli bir işçinin açlık, soğuk hava ve fiziki rahatsızlıktan dolayı hastalandığı öğrenildi. Dondurucu soğukta eylem yapan işçiler tam 21 saat boyunca vinçin tepesinde beklerken eylemleri halen devam ediyor.