Dünya Ölmeyi hak ediyor!

Ölmeyi hak ediyor!

Paylaş
Ölmeyi hak ediyor!

İran gazetesi Keyhan, daha önce 'fahişe' dediği Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin eşi Carla Bruni'nin, zina suçu işleyen Sakine Aştiyani'ye destek vererek ölmeyi hak ettiğini yazdı

DİNİ LİDER ALİ HAMANEY’İN GAZETESİ

Haberin Devamı

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin eşi Carla Bruni, İran’da zina yaptığı ve kocasının öldürülmesine yardım ettiği gerekçesiyle recm (taşlanarak öldürülme) cezasına çarptırılan Sakine Aştiyani’ye destek amacıyla bir mektup yazmıştı.

Kocası Sarkozy de Sakine için Avrupa Birliği’ni göreve çağırmıştı. İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’in kontrolündeki aşırı dinci Keyhan gazetesi, geçen cumartesi Carla Bruni için ‘fahişe’ ifadesini kullanmıştı.

‘O DA AHLAKSIZ BİR KADIN’

İran Dışişleri Bakanı sözcüsü Ramin Mehmanparast dün basın toplantısı düzenleyerek İran hükümetinin, gazetenin hakaret içiren bu dilini onaylamadığını açıkladı. Ancak aynı gazete dün de Carla Bruni’ye hakaretlerini sürdürdü.

Haberin Devamı

Gazete, “Geçmişi gayrimeşru ilişkilerle dolu, Nicolas Sarkozy’nin ilk eşinden boşanmasına neden olan bir kadının zina suçu işleyen ve eşini öldüren birine arka çıkması gayet normal. Carla Bruni de Sakine gibi ölmeyi hak ediyor” diye yazdı.