Gündem Ölü kadını mahkemeye çağırdılar

Ölü kadını mahkemeye çağırdılar

Paylaş
Ölü kadını mahkemeye çağırdılar

Öldürülen kadını duruşmaya çağırdılar, 'gelmezse zorla getiririz' diye karar aldılar

Ankara’da kızının eski erkek arkadaşı Gazi Baltacı tarafından önce tehdit edilen, ancak savcılığa yaptığı suç duyurusundan sadece bir ay sonra durakta beklerken öldürülen adliye yazı işleri müdürü Nejla Yıldız’la ilgili soruşturma skandallara sahne oldu.

Cinayetle ilgili davayı 5 aydır açmayan ve zanlı Gazi Baltacı’yı akıl sağlığı yerinde mi diye Adli Tıp’a sevk eden savcılık, Nejla Yıldız ile kızının katil zanlısı tarafından cinayetten önce tehdit edilmesiyle ilgili davayı yeni açtı. Skandal bununla da bitmedi.

Savcılığın zanlı Gazi Baltacı hakkında “tehdit ve basit yaralama” suçundan açtığı davada, yıllarca savcılıkla aynı binada çalışmış olan ve artık hayatta olmayan Nejla Yıldız ifadeye çağrıldı.

Hatta gelmemesi halinde zorla getirtileceği bildirildi! Bir skandal da mahkemenin belirlediği duruşma tarihiyle ilgili gerçekleşti.

Mahkeme ilk duruşmanın 20 aralık 2011’de, yani tehdit ve yaralama olayından 15 ay sonra görülmesine karar verdi. Hâlâ açılmayan cinayet davasının ne zaman açılacağı ise Adli Tıp Kurumu’ndan raporun gelmesine bağlı olacak.