Gündem Ölü numarasıyla ölmekten kurtuldu

Ölü numarasıyla ölmekten kurtuldu

Paylaş
Ölü numarasıyla ölmekten kurtuldu

Adana'da eşinden boşanmak istediği için kendisini öldürtmek istediğini iddia eden Songül Kunt, ölü numarası yaparak kurtulduğunu söyledi

Yurt Mahallesi’nde oturan Songül Kunt, 18 Şubat 2010’da otomobilini park edip evine çıkmak üzere apartmana girmek isterken silahlı saldırıya uğradı.

Olayda Kunt vücuduna isabet eden 5 kurşunla, aynı apartmanda oturan 19 yaşındaki Levent Körümdük ve 20 yaşındaki Sercan Kılıç da seken kurşunlarla yaralandı.

Olayla ilgili çalışma başlatan polis,şüpheli olarak Songül Kunt’un boşanmak istediği kocası 37 yaşındaki Mahir Mehmet Kunt ile halasının kocası 52 yaşındaki Muhittin Pekayılan’ı yakaladı.

Nöbetçi mahkemeye çıkarılan Muhittin Pekayılan tutuklanırken, Mahir Mehmet Kunt tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

‘KOCAM ÖLDÜRTMEK İSTEDİ’


Kocası Mahir Mehmet Kunt’un, boşanma davası açtığı için kendisine ölümle tehdit ettiğini belirten Songül Kunt ise, “Geçen yıl Ağustos ayında dava açınca yine tehdit etti.

Beni öldürteceğini söyleyerek akrabası olan Muhittin Pekayılan’dan bahsediyordu. ‘Beni kırmaz, yapar’ diyordu” diye konuştu.

Olay günü de Yurt Mahallesi'ndeki evine geldiğini belirten Kunt konuşmasını şöyle sürdürdü: “Otomobilimi park ettim. Apartmanının giriş kapısına doğru yürüdüm. O sırada arkamdan ayak sesleri geldiğini hissettim.

Birinin geldiğini anlayınca dönüp baktım. Başında kask olmasına rağmen Muhittin Pekayılan’ı tanıdım. Elinde beyaz bir poşete sarılmış tabanca vardı. ‘Apartmana girersem beni kıstırır, öldürür’ diye yakındaki internet kafeye doğru kaçmaya başladım.

Ateş edince önce kolumdan yaralandım. Düşen çantama ayağım takılınca dengemi kaybedip düştüm. Kalçamdan ve bacağımdan da yaralandım. Bana ‘Mehmet sana boşanmak yok demedi mi. Sen ölümü hak ettin’ diye bağırıyordu.

O sırada ölü numarası yaptım. Nasıl kaçtığını görmedim.” Olay sırasında seken kurşunla yaralananlardan Levent Körümdük şikayetçi olurken, Sercan Kılıç ise sanıktan şikayetçi olmadığını söyledi.

Mahkeme heyeti, tutuksuz sanık Mahir Mehmet Kunt hakkında Cumhuriyet Savcılığına yakalama müzekkeresi yazılmasına ve tanıkların dinlenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Mehmet KAYMAK/ADANA (DHA)

2