Eğitim - Kariyer Ölü Ozanlar Derneği Akıngüç Sahnesi'nde

Ölü Ozanlar Derneği Akıngüç Sahnesi'nde

Paylaş
Ölü Ozanlar Derneği Akıngüç Sahnesi'nde

İstanbul Kültür Üniversitesi Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezi, yeni sanat yılının ikinci etkinliğinde 'Ölü Ozanlar Derneği'ni ağırlıyor

Gazeteci-Yazar Nancy H. Kleinbaum’un ölümsüz eseri ‘Ölü Ozanlar Derneği’, Tiyatro Kedi tarafından 7 Kasım Salı akşamı saat 19.00’da İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezi’nde tiyatro sahnesine taşınıyor.

Tiyatro Kedi, yönetmenliğini Hakan Altıner’in yaptığı ‘Ölü Ozanlar Derneği’ni, usta oyuncu Hakan Altıner’in yanı sıra Tayfun Yılmaz, Sadi Özen ve genç oyuncuların rol aldığı bir tiyatro oyunu olarak seyircilerle buluşturuyor.

ÖLÜ OZANLAR DERNEĞİ HAKKINDA

1959 Amerika’sında, ergenlik çağındaki birkaç gencin aşırı disiplinli bir yatılı okulda geçen hikayesinde, okul ve aileler tarafından üstlerine yüklenen başarılı olma sorumluluğu, ailelerinin onlar için seçtiği geleceği yaşamakla kendi istediklerini yapabilmenin önündeki engeller ve bunlarla başa çıkma yöntemleri anlatılıyor. Okula yeni atanan Edebiyat Öğretmeni John Keating, onlara yeni ve farklı bakış açıları sunarak sayılar ve formüller içinde boğulmuş bu gençleri, şiirlerin büyülü dünyasına sokuyor. Onlara, hayatlarındaki en önemli kavramın 'Carpe Diem' (Anı Yaşamak) olduğunu anlatıyor.

Haberin Devamı