Dünya Ölü sayısında muamma

Ölü sayısında muamma

Paylaş
Ölü sayısında muamma

Ölü sayısında muamma

POSTA İNTERNET

Dünyada infial yaratan İsrail sardırısında ölü sayısında sürekli bir değişiklik ve tutarsızlık yaşanıyor. Bunun en önemli sebebi de İsrail'in, yardım filosuna yönelik operasyona ilişkin yayın yasağı koyması... Dolayısıyla operasyonla ilgili haberlerde sansür uygulanıyor ve sadece sınırlı bilgi akışı bulunuyor. Bu nedenle İsrail basını da zayiatla ilgili haberlerini dış basına dayandırıyor.

İŞTE DEĞİŞİK AÇIKLAMALAR

* Olayın duyulmasının ardından ilk saatlerde Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Gazze halkına insani yardım ulaştırmak arzusunu taşıyan ve aralarında yaşlı, kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda ülkeden sivillere karşı İsrail Savunma Kuvvetleri tarafından güç kullanıldığı hatırlatılarak, "Elde edilen ilk bilgilere göre en az iki kişinin hayatını kaybetmiş ve 30'dan fazla kişinin yaralanmış olmasını en ağır şekilde protesto ediyoruz" denildi.

* İsrail’in Kanal 10 televizyonunun haberine göre, gemilere düzenlenen baskında 19 yolcu öldü, 26 kişi yaralandı.

* Yunan medyası, yaralı sayısının 60 olduğu öne sürdü.

* İsrail ordusunun CNN’e yaptığı açıklamada ilk başta, 10’dan fazla ölünün bulunduğu, 10 askerin de yaralandığı belirtti.

* İngiliz yayın kuruluşu BBC, "İsrailli komandoların Gazze’ye yardım taşıyan gemilere saldırısının ardından 10’dan fazla kişinin öldüğünü söyledi.

* İngiliz Sky kanalı ise "en az 16 kişinin öldüğünü" duyurdu.

* İsrail ordusu en son yaptığı yazılı açıklamada en az 10 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

* İsrail televizyonları ise ölü sayısını 19 olarak verdi.

*İsrail’in Kanal 2 televizyonu, yine yabancı kanallara dayanarak, ölü sayısının 20’ye yükseldiğinin söylendiğini duyurdu.

* Daha önce saldırıda 19 kişinin öldüğünü ve 36 kişinin yaralandığını bildiren Kanal 10 televizyonu da son olarak akşam saatlerindeki bülteninde ölü sayısını 10 olarak verdi.

POSTA İNTERNET

Haberin Devamı