Yaşam Ölüm böyle geldi!

Ölüm böyle geldi!

Paylaş
Ölüm böyle geldi!

Colorado semalarında gözlem yapan bir fotoğrafçı, kel kartalın sığırcık avını muhteşem karelere hapsetti

Savunmasız bir sığırcığın, arkasından sinsice yaklaşan ölümü fark etmeden uçması, ardından da usta avcının pençesinde can vermesi, ABD'li bir fotoğrafçı tarafından kare kare görüntülendi.

Olay, Colorado eyaleti semalarında yaşandı. Fotoğrafçı Rob Palmer, birkaç günlük gözlemin ardından, bölgedeki kel kartalların sürekli sığırcık avladığını fark etti. Bunun üzerine, o anı yakalamak için, eli deklanşörde, büyük bir sabırla beklemeye başladı... Sonunda beklediği sahne gerçekleşti.

BİR ANDA PENÇELERİNİN ARASINA ALDI

Acımasız doğanın bu en basit halini muhteşem karelere hapseden Palmer'ın fotoğraflarında, bir kel kartalın, avını nasıl pençelerinin arasına aldığı görülüyor. Kartal, bir süre önündeki sığırcığı sessizce takip ettikten sonra ani bir hamleyle küçük kuşu pençelerinin arasına alıp muradına eriyor...

Haberin Devamı

SAATTE 160 KİLOMETREYLE DALIYOR

Kuzey Amerika'ya has kel kartalların ayaktan başa olan boyu 1 metreyi, kanat açıklığı ise 2.5 metreyi bulabiliyor. Genelde balıkla beslenen bu yırtıcı, önüne çıkan başka fırsatları da affetmiyor. Saatte 70 kilometre hızla uçabilen kel kartallar, balık için dalışa geçtikleri sırada saatte 160 kilometre gibi inanılmaz bir hıza ulaşabiliyor.

POSTA İNTERNET