Gündem Ölüm kadar acı

Ölüm kadar acı

Paylaş
Ölüm kadar acı

Hava Piyade Uzman Çavuş Mevlüt Boyraz askeri aracın takla atmasıyla öldü. Mevlüt, evine dönerken öldüğü için şehit sayılmadı ve şehitlikte toprağa verilmedi

Askerlerin omuzlarında taşındı

Kastamonu’da geçen pazar askeri araç takla atarak devrildi. Araçta bulunan Hava Radar Komutanlığı’nda görevli uzman çavuşlar Mevlüt Boyraz ile Ahmet Erdönmez öldü.

Hava Piyade Uzman Çavuş Mevlüt Boyraz’ın cenazesi, Kastamonu’daki askeri törenin ardından kara yoluyla memleketi Sivas’a götürüldü.

Mevlüt Boyraz dün Sivas’ta askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı. Türk Bayrağı’na sarılı tabut askerlerin omuzlarında camiye götürüldü.

Şehit sayılmaması çok üzdü

Cenaze törenine askeri ve sivil yetkililer katıldı. Tabutun üstünde ‘şehit’ ibaresi vardı. Ama Mevlüt Boyraz şehit sayılmadı. Gerekçe, görevini tamamladıktan sonra evine dönerken geçirdiği kazada ölmesi.

Askerin şehit sayılmadığını, Kastamonu’da görev yaptığı birliğindeki yetkililer aileye bildirdi. Mevlüt Boyraz şehit sayılmadığı için şehitlikte değil Yukarı Tekke Mezarlığı’nda toprağa verildi. Askerin şehit sayılmaması ailesine ikinci acıyı yaşattı.

Hilal ÖZDEMİR/DHA