Gündem Ölüm kalım savaşı

Ölüm kalım savaşı

Paylaş
Ölüm kalım savaşı

Üniversite adayı öğrencilerinin kaderini belirleyecek Lisans Yerleştirme Sınavları'nın 2 hafta sürecek maratonu dün başladı. Matematik sınavına 601 bin, yabancı dile 31 bin 300 aday katıldı. Kaza geçirmesine rağmen bazı öğrencilerin sedyeyle sınava gelmesi LYS'nin gençler için adeta 'ölüm kalım sınavı' olarak görüldüğünü de kanıtlıyordu

KADERLERİ DEĞİŞEBİLİR

Haberin Devamı

Üniversite adayı 601 bin öğrencinin katıldığı Lisans Yerleştirme Sınavı’nın (LYS) Matematik bölümü LYS-1 dün sabah 81 il merkezi ve Lefkoşa’da gerçekleşti. Dün öğleden sonra yapılan Yabancı Dil Sınavı LYS-5’e ise 31 bin 300 aday katıldı. Bugün ise Sosyal Bilimler sınavı olan (LYS4) yapılacak. Geleceklerini belirleyecek, kaderlerini değiştirecek bu sınava öğrenciler için ne kadar önemli olduğunu Bursa’da ve Adana’da sınava giden iki öğrencinin hali bir kez daha gösterdi.

BABASINI KAYBETMİŞTİ

Bursa’da yaşayan İlker Ömürlü (20) geçen hafta Afyon’da trafik kazası geçirmişti. Kazada İlker Ömürlü belinden ve başından ağır yaralanmış, babası Ahmet Ömürlü ise hayatını kaybetmişti. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi gören İlker Ömürlü dünkü LYS’ye hastaneden 112 Acil Servis ambulansıyla getirildi. İlker Ömürlü sağlık görevlileri sınava gireceği salona çıkarıldı. Bir görevli soruları okudu. Bir görevli de İlker’in verdiği yanıtları cevap anahtarına işaretledi.

Haberin Devamı

AİLELER TALEP ETTİ!

Adana’da, yaşayan Meryem Sema Okutan’ın (18) ise 20 gün önce geçirdiği trafik kazasında kalçası kırılmıştı. Hastaneden taburcu olduktan sonra evde tedavisi süren Meryem Sema’nın sınava girebilmesi için ailesi İl Sağlık Müdürlüğü’nden ambulans talep etti. Meryem Sema Okutan, ambulansla evinden alınıp, götürüldüğü okulda sedyede LYS’ye girdi. Genç kızın ailesi bu hizmetten dolayı İl Sağlık Müdürlüğü’ne teşekkür etti.

DHA