Gündem Ölüm kapısından müdür sorumlu

Ölüm kapısından müdür sorumlu

Paylaş
Ölüm kapısından müdür sorumlu

Bilirkişi raporunda gerekli önlemleri almayan okul müdürü Hüseyin Toptaş 'birinci derece kusurlu', Anıl Erden ise kapanmakta olan kapıdan geçmek istediği için 'ikinci derece kusurlu' bulundu

İzmir Bornova’da Seyit Şanlı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi 3’üncü sınıf öğrencisi Anıl Erden (17), 3 Haziran’da tenefüste çıktığı okuluna ders başlamadan girmek istemişti.

Haberin Devamı

Başı, kapanmakta olan demir kapının otomatik dişlileri ile duvar arasına sıkışan ve kafatasında ciddi kırıklar oluşan Anıl Erden kurtarılamamıştı.

KAZAYA MÜSADE ETTİ

Okul yönetiminin bu olaydan 15 gün önce maddi yetersizlik nedeniyle güvenlik görevlisini işten çıkardığı, otomatik kapının sorumluluğunu nöbetçi öğrencilere verdiği ortaya çıkmıştı. Bilirkişi raporunda okul müdürü Hüseyin Toptaş ‘birinci derece kusurlu’ bulundu.

Müdürün kusurları şöyle sıralandı: ‘Otomatik kapıyı kumanda eden elektrik panosunu kapaklı ve kilitli tutmaması’, ‘Pano içindeki kontaktörlerden kapıyı öğrencilerin açıp kapamasına müsade etmesi’, ‘Kapıyı açıp kapama işinde bir personel görevlendirmemesi’, ‘Okul giriş çıkış yoğunluğu haricinde büyük sürgülü kapının kullanılmasına izin vermesi’, ‘Küçük kapının öğrencilerin okuldan kaçma durumlarına karşı kilitli tutulmasına göz yumması’.

Haberin Devamı

Raporda okul müdür yardımcısı Niyazi Öztürk, nöbetçi öğrenci E.K. ve kapının açılmasını beklemeden geçmeye çalıştığı için Anıl Erden de ‘ikinci derece kusurlu’ bulundu.

Bahri KARATAŞ/DHA