Gündem Ölüm kaydırağı

Ölüm kaydırağı

Paylaş
Ölüm kaydırağı

Devir - daim borusunda koruma ızgarası olmayan havuza kaykaydan atlayarak giren 10 yaşındaki kız feci şekilde can verdi

Mersin'in Erdemli ilçesinde, 300 daireli yazlık bir sitenin su parkında yaşanan akıl almaz olayda ailesiyle tatilde olan 10 yaşındaki Hilal Aysun Tuna, yaşamını yitirdi.

KORUMA IZGARASI YOK

Hilal'in su parkının kaykayına havuzdan çektiği suyu pompalayan, ağzında koruma ızgarası bulunmayan devir-daim borusuna sağ ayağının sıkışması sonucu boğulması, tatilcilerin isyanına neden oldu.

Hilal'in ihmal ve sorumsuzluk sonucu öldüğünü öne süren yaklaşık 400 kişi, site bahçesinde toplanarak eylem yaptı. Site yönetimini istifaya çağıran ve sorumluların cezalandırılmasını isteyen site sakinleri ve eylemi görüntülemek isteyen basın mensuplarına güvenlik elemanları engel olmaya çalıştı.

İTİŞ KAKIŞ YAŞANDI

Yoğun şekilde itiş kalkışların ve sert tartışmaların yaşandığı olaya jandarma müdahale ederken, Cumhuriyet Savcılığı ihmal iddiasıyla ilgili soruşturma başlattı.

Olay Erdemli İlçesi'ne bağlı Tömük beldesinde yer alan Doğan yazlık sitesinde dün saat 12.00 sıralarında meydana geldi. Adana'da yaklaşık 3 ay önce eşinden boşanan ancak henüz nüfus cüzdanını değiştiremediği öğrenilen Yeşim Tuna(38), sezonluk kiraladıkları yazlığa perşembe günü akşam saatlerinde kızı hilal AysunTuna ile birlikte gelerek yerleşti.

SUYUN İÇİNDE ÇIRPINDI

Geceyi tatil sitesinde geçiren ve tatilin keyfini çıkartmak isteyen Hilal Aysun Tuna, annesi Yeşim Tuna'dan izin alarak cuma günü saat 10.00 sıralarında kahvaltısını yapmasının ardından evden çıkarak havuzda yüzdü, bir süre sonra da su parkındaki kaykaydan kaydı. Kaykaydan 1.25 metre derinliğindeki havuza dalan Tuna çıkarken, kaykaya pompalanan suyu havuzdan çeken, ancak, ağzında güvenlik ızgarası bulunmayan su borusunun vakumuna kapılıp, ayağını boruya sıkıştırdı.

Boruya diz altına kadar ayağını kaptırınca suyun içinde kalıp, çırpınmaya başlayan talihsiz çocuğun yardımına, havuzdaki diğer site sakinleri koştu. Ayağı sıkıştığı yerden güçlükle çıkarılan Tuna, olay yerine çağrılan ambulansla Erdemli Devlet Hastanesi'ne kaldırılmasına rağmen yolda yaşamını yitirdi. Yapılan incelemede kızın boğulduğu anlaşıldı.

Yazlık sitesinden yaşanan akıl almaz olay ailesini yasa boğarken, site sakinlerinin de tepkisine yol açtı. Ellerinde tencere ve tavalarla olayı protesto edip, yönetim bürosuna yürüyen aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu yaklaşık 400 site sakini, olayın sorumlusunun yönetim ve güvenlik görevlileri olduğunu öne sürdü.

İHMAL İDDİASI



Hilal'in ihmal ve sorumsuzluk sonucu öldüğünü öne süren tatilciler, site bahçesinde toplanarak protesto gösterisinde bulundu. Site yönetimini istifaya çağıran ve sorumluların cezalandırılmasını isteyen site sakinleri ve eylemi görüntülemek isteyen basın mensuplarına sitenin özel güvenlik elemanları engel olmaya çalıştı. Site sakinleri güvenlik görevlilerinin gazetecilerin görevlerini yapmalarına engel olmasına karşı çıkarak, bu girişimi engellemeyi başardılar.

Site sakinleri büyük kararlılıkla, gazetecileri olay yerine alıp, Hilal'in korkunç ölümüne neden olan havuzun ağzı açık durumda bulunan su tahliye borusunu göstererek ihmale dikkat çektiler. Yoğun itiş kalkışların ve sert tartışmaların yaşandığı olaya jandarma ekipleri müdahale ederek vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı.

Mehmet DOĞANER - ERDEMLİ-Mersin- DHA

3