Gündem Ölüm madenine 6 ay kapatma

Ölüm madenine 6 ay kapatma

Paylaş
Ölüm madenine 6 ay kapatma

19 madenciye mezar olan Bursa Mustafa Kemalpaşa'daki maden ocağının 6 ay süreyle kapatıldığı bildirildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde göçüğün meydana geldiği maden ocağının 6 ay süreyle faaliyetlerinin durdurulduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

İHMALLER ZİNCİRİ

Bu arada, Alpagut Köyü sınırları içindeki Devecikonağı Mevkii'nde bulunan Bükköy Madencilik ve Turizm A.Ş.'ye ait kömür ocağındaki grizu patlamasına bir dizi ihmalin neden olduğu ortaya çıktı. Kömür madeninde gaz ölçümünün sağlıklı yapılmadığı, antigrizu cihazlarının olmadığı saptandı. Maden Mühendisleri Odası Genel Başkanı Mehmet Torun, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişlerinin mayıs ayındaki denetimde bu eksikliklerin görüldüğünü belirterek, “Böyle bir durumda 6 ay süre tanınır mı? Devletin görevi sadece eksikleri tespit etmek değil, tedbirin de hemen alınmasını sağlamak. Kaza ve ölüm 6 ay bekleniyor, sonuç ortada” dedi.

BAŞBAKANLIK'TAN 5 BİN LİRA YARDIM

Öte yandan, iki günden beri grizu faciasının meydana geldiği maden ocağında bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla ölenlerin yakınlarına Başbakanlık Acil Yardım Fonu’ndan ilk etapta 5’er bin liralık yardım yapılacağını söyledi.

Haberin Devamı

'FİRMA YETKİLİLERİ KAÇTI' İDDİASI

Kazayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğünü de kaydeden Yıldız, “Teknik incelememiz devam ediyor. Elde edilen sonuçlar ve iddiaların ne kadarının doğru olduğu soruşturma sonunda kamuoyu ile paylaşılacaktır” diye konuştu. Cumhuriyet Savcılığı da olay yerinde inceleme yapılması için enkazın kaldırılmasını bekliyor. Bu arada firma yetkililerin can güvenliklerini gerekçi göstererek Mustafakemalpaşa'dan ayrılıp Ankara’ya gittiği ileri sürüldü.