Gündem Ölüm nedeni kuş gribi değil zatürreymiş

Ölüm nedeni kuş gribi değil zatürreymiş

Paylaş
Ölüm nedeni kuş gribi değil zatürreymiş

Yüksek ateş, halsizlik ve nefes darlığı şikayetiyle gittiği hastanede yaşamını yitiren 52 yaşındaki İlyas Yıldız'ın ölüm nedeninin rapora, 'zatürree ve solunum yetmezliği' olarak yazıldığı bildirildi

Selimiye Beldesi’nde yaşayan Bafa Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü, evli ve 2 çocuk babası İlyas Yıldız, geçen cuma günü yüksek ateş, burun akıntısı ve şiddetli yorgunluk şikayetleri ile 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi acil servisine getirildi, daha sonra sevk edildiği İzmir Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

Yıldız’ın 22 yaşındaki kızı Begüm Yıldız’ın da aynı şikayetle bir gün sonra hastaneye başvurması, ’kuş gribi’ olabileceği şüphesine yol açtı. Hastanedeki hasta ve yakınlarına maske dağıtıldı. Begüm Yıldız da ileri tetkikler için İzmir Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edildi.

Ölen İlyas Yıldız’ın kardeşi 49 yaşındaki Saffet Yıldız, ağabeyinin kuş gribinden ölmediğini söyleyerek, "Ağabeyim ne kuş ne tavuk besliyor ne de av merakı var. Ölümünün kuş gribiyle bir alakası yok. Bize, ciğerlerini üşüttüğü ve geçirdiği ağır bir gribal enfeksiyonun zatürreye dönüştüğü söylendi. Ayrıca solunum yetmezliği teşhisi konuldu. Yapılan müdahale sırasında ağabeyimin ciğerlerine yeterli oksijen gitmemiş. Uygulanan tedaviyi vücudu kabul etmediği için vefat etti" dedi.

Haberin Devamı

Saffet Yıldız, ölüm raporunda da yaşamını yitirmesinin zatürree ve solunum yetmezliğine bağlı olduğunun belirtildiğini söyledi.

KIZININ DURUMU İYİ

Doktorlar, İzmir’de tedavi altındaki Begüm Yıldız’ın sağlık durumunun da iyi olduğu bildirdi. Baba Yıldız’ın zatürre ve solunum yetmezliğinden hayatını kaybettiği, kuş gribinden şüphenilmediği gibi kızında da bu şüpheyi doğrulayacak bulgulara rastlanmadığı belirtildi.

İzmir İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. Mehmet özkan, "Hastaya, babasıyla aynı zamanda gribal enfeksiyon teşhisi konulmuş. Tetkik için hastaneye yatırılmış. Fizik muayenesinde hiçbir anormal bulgusu yok, ateşi yok. Tetkik amaçlı burun, boğaz sürüntüleri alındı. Şu anda hastanemizde misafirimiz. Rutin kan tetkiklerinde de herhangi bir anomali saptamadık" dedi.

Her ihtimale karşı burun ve boğaz sürüntülerinin ileri tetkik için Ankara Refik Saydam Enstitüsü’ne gönderildiğini belirten Opr. Dr. Mehmet özkan, baba İlyas Yıldız’ın ölümünün de zatürreden olduğunu, kuş gribi denilemeyeceğini vurguladı.