Ekonomi Ölüm, Tümen'i Maldivler'de yakaladı

Ölüm, Tümen'i Maldivler'de yakaladı

Paylaş
Ölüm, Tümen'i Maldivler'de yakaladı

İnşaat sektörünün önde gelen isimlerinden Eser Tümen, Maldivler'de eşi ve kızıyla tatil yaparken geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi

İŞLERİNİ OĞLUNA DEVREDECEKTİ

Türk iş dünyasının önde gelen isimlerinden Eser Tümen, Maldivler’de geçirdiği kalp krizi sonucu dün hayatını kaybetti. 65 yaşındaki işadamı, eşi Samra ve kızı Aslı’yla birlikte tatil yapmak için Maldivler’de bulunuyordu. Eser Tümen’in diğer kızı Esra Tümen, CNN Türk’te program yapıyor. Oğlu Mert Tümen’in ise yakın zamanda babasından işleri devralmaya hazırlandığı öğrenildi.

BİRÇOK ÜLKEDE İNŞAAT YAPTI

Eser Tümen, Libya, Suudi Arabistan, Azerbaycan ve Gürcistan’ın da aralarında bulunduğu birçok ülkede müteahhitlik ve inşaat hizmeti veren TML’nin kurucuları arasında. Türkiye Müteahhitler Birliği üyelerinden TML, 1992 yılında dört ortaklı bir şirket olarak kuruldu. Müteahhitlik ve inşaat şirketi TML’nin başkanlığını yürüten Eser Tümen, yurtiçi ve yurtdışında birçok projeye imza attı.

EN BÜYÜKLER LİSTESİNE GİRDİ

TML İnşaat, sektörün prestijli yayınlarından dünya çapında 78 bin abonesi bulunan Engineering News Record’un açıkladığı 2005 yılının en büyük 225 uluslararası inşaat şirketi listesinde de yer almıştı. Eser Tümen, Türkiye’nin ilk mühendislik şirketlerinden biri olan STFA İnşaat Grubu’nun kurucuları Fevzi Akkaya ile Sezai Türkeş’in sağ kolu, hatta manevi oğulları olarak iş dünyasında öne çıktı.

SEDEF GEMİ'DE DE ÇALIŞTI

STFA grubunda ortaklığı da bulunan TML İnşaat’ın sahibi Eser Tümen, grubun denizcilik şirketi STFA bünyesinde Sedef Gemi Endüstrisi şirketinde Genel Müdürlük görevini de üstlendi. Bu dönemde denizcilik sektöründe gemi inşaası ve işletmecilik alanında iş yaptı. STFA grubu, Sedef Gemi Endüstrisi şirketini 2001 yılında Kalkavan Ailesi’ne ait olan Turkon Holding’e sattı.

2

Haberin Devamı