Dünya Ölüm turizmi

Ölüm turizmi

Paylaş
Ölüm turizmi

Amerika'da Başkan John F. Kennedy ile ünlü modacı Gianni Versace'nin öldürüldüğü yerde yapılan müzeler para basıyor

YILDA 350 BİN ZİYARETÇİ

Haberin Devamı

Lee Harvey Oswald’ın Amerikan Başkanı John F. Kennedy’i 1963’te altıncı katından keskin nişancı tüfeğiyle ateş ederek öldürdüğü Dallas’taki Teksas Okul Kitapları Deposu 8 yıl önce müze haline getirildi.

Lee Harvey Oswald’ın başkanı vurduğu binayı ve pencereyi görmek isteyenler 25 dolar ödüyor. Müzede Kennedy ve katil Oswald tişörtleri, suikast anıyla ilgili fotoğraflar, Kennedy ile ilgili kitap ve anahtarlıklar satışa sunuluyor. Müzeyi yılda 350 bin kişi ziyaret ediyor.

TURİSTLER AKIN EDİYOR

Müzenin yıllık geliri 10 milyon doları aşarken turistler Başkan Kennedy’nin vurulduğu Elm sokağındaki X şeklindeki noktaya büyük ilgi gösteriyor. Ünlü modacı Gianni Versace’nin 1997’de öldürüldüğü Versace Malikesi de Miami’de turistlerin en fazla ilgisini çeken noktalar arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

Ünlü modacının hayranları 2008’de ziyarete açılan malikaneye turlar düzenliyor. Versace Malikanesi’nde modacının bu zamana kadar basında pek yer almayan fotoğrafları da sergileniyor. J

JET SOSYETEYE HAZIRLIYOR

2001 yılında yatırımcı Peter Loftin tarafından 19 milyon dolara satın alınan malikaneyi gezerek ünlü modacının odasını, salonunu ve havuzunu görmek isteyenler kişi başına 65 dolar ödüyor.

Amerika’nın en tanınmış işletmecilerinden Barton G., 10 odalı malikaneyi butik otel ve lokanta haline getirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Gelecek ay hizmete girmesi planlanan butik otel ve lokantanın dünya jet sosyetesinin uğrak yeri haline getirilmesi amaçlanıyor.

NASIL ÖLDÜRÜLDÜLER?

Amerika’nın 53. Başkanı John F. Kennedy 1963 yılında Amerika’nın Dallas şehrinde üstü açık otomobilde halkı selamlarken suikaste uğradı. Dürbünlü tüfekle Teksas Okul Kitapları Deposu’nun 6. katındaki pencereden vurulan John F. Kennedy, eşi Jackie Kennedy’nin kollarında hayatını kaybetti. Suikastı gerçekleştirdiği iddiasıya tutuklanan Lee Harvey Oswald cinayetten iki gün sonra karakolda öldürüldü.

Ünlü İtalyan modacı Gianni Versace ise 1997 yılında bir sabah yürüyüşünün ardından malikanesine girerken öldürüldü. Ünlü modacıyı Filipinli eşcinsel katil Andrew Cunanan’ın kafasına arkadan iki kurşun sıkarak öldürdüğü belirlendi. Polisin peşine düştüğü Andrew Cunanan kaçamayacağını anlayınca kafasına silahla ateş ederek intihar etti. Soruşturmada erkek fahişe Andrew Cunanan’ın dört kişiyi daha öldürdüğü ortaya çıktı.

Haberin Devamı