Türkiye (Son Dakika) Ölüm üçgenindeki cinayet 18 yıl sonra çözüldü

Ölüm üçgenindeki cinayet 18 yıl sonra çözüldü

Paylaş
Ölüm üçgenindeki cinayet 18 yıl sonra çözüldü

Birçok faili meçhul cinayetin işlendiği için 'Ölüm üçgeni' ya da ‘Sapanca üçgeni' olarak anılan Sapanca-Adapazarı-Hendek hattında 2000 yılında işlenen Hasan Beğen cinayeti gelen bir itirafla aydınlatıldı. İstanbul Emniyeti Organize Suçlar ile Mücadele Şube ekipleri tarafından yapılan operasyonda 3 kişi tutuklandı

İstanbul polisi, bir suç örgütüne yönelik önemli bir operasyon düzenledi. Operasyonun perde arkasında ise bir cinayet aydınlatıldı. Operasyonda gözaltına alınan bir şüpheli, 18 yıl önce silahla öldürülen Hasan Beğen cinayeti ile ilgili çok önemli bilgiler verdi.

Haberin Devamı

'ÖLÜM ÜÇGENİ' DİYORLARDI

İşlenen çok sayıda cinayet faili meçhul kaldığı için "Ölüm üçgeni" olarak adlandırılan ve TEM yolu üzerindeki Sapanca- Adapazarı-Hendek hattında işlenen cinayetlerden biri yıllar sonra o itiraflar üzerine yeniden mercek altına alındı.

O dönem 2000'de silahla vurulan Hasan Beğen cinayeti ile ilgili gözaltına alınan ve olayda silahı kullandığı iddia edilen C.Y. isimli bir kişinin tutuklandığı, söz konusu kişinin suçu üzerine aldığı, 10 yıldan fazla cezaevinde tutuklu kaldığı ve hapis cezasını çektikten sonra serbest kaldığı tespit edildi. Sabah'ın haberine göre Yapılan incelemelerde cinayet ile ilgili suçu üzerine alan C.Y.'nin olayı gerçekleştiren üç kişiden biri olduğu ve diğer iki şüphelinin ise kaçtığı tespit edildi.

Haberin Devamı

NEDENİ ALACAK VERECEK MESELESİ Mİ?

İstanbul Organize Suçlar Şubesi, iddialara göre suç örgütü lideri Şahin'in grubuna bağlı olan C.Y., A.K. ve F.U.'yu takibe aldı. Yapılan HTS ve teknik çalışmaların ardından cinayet aydınlatıldı. İddialara göre; cinayeti işleyen kişilerin, Şahin'in adamları C.Y., A.K. ve F.U. olduğu tespit edildi. C.Y. yeniden gözaltına alındı. Diğer iki şüpheli A.K. ve F.U. ise 18 yıl sonra polis tarafından yakalandı. Cinayetin nedeninin ise alacak verecek meselesi olduğu iddia edildi.

BEHÇET CANTÜRK DE ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

'Ölüm üçgeni' diye adlandırılan bölgede Behçet Cantürk'ün de aralarında bulunduğu birçok kişi faili meçhul cinayete kurban gitmişti.