Gündem Ölüm yıl dönümünde 2. Abdülhamit'i andılar

Ölüm yıl dönümünde 2. Abdülhamit'i andılar

Paylaş
Ölüm yıl dönümünde 2. Abdülhamit'i andılar

Osmanlı Padişahı Sultan 2. Abdülhamit, vefatının 97. yıl dönümünde kabri başında dualarla anıldı. AK Parti İstanbul Gençlik Kolları üyesi bir grup, Çemberlitaş Meydanı'nda toplanarak 2. Abdülhamit'in türbesine bir yürüyüş gerçekleştirdi

Abdülhamit'in resminin olduğu tişörtleri giyen grup "Ulu Hakan Cennet Mekan 2. Abdülhamit Han Hazretlerini rahmetle yad ediyoruz" yazılı pankart taşıdı. Grup, 2. Abdülhamit'in türbesine geldi. Üzerinde 2. Abdülhamit'in resminin olduğu dövizleri taşıyan grup adına basın açıklamasını AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Tarkan Burçak Uygun okudu.

Haberin Devamı

Uygun açıklamada “Burada bir İslam kahramanı ve halifesi Sultan Abdülhamit'i vefatının 97. seneyi devriyesinde anmak için toplanmış bulunuyoruz. Devlet adamlığının münevver bir timsali olan Abdülhamit Han, hayatı, idareciliği ve siyaset üstü kişiliği ve yaşadıkları ile günümüze ışık tutmaktadır" dedi. Uygun, “ Sultan Abdülhamit Han, Batı ile cihan hükümdarı, Doğu ile İslam halifeliği sıfatları çerçevesinde devlet adamlığının zirvesinde ilişkiler kurmuştur.

Tam muttaki bir dindar Müslüman olan Sultan Abdülhamit, her şeyden evvel bir kul olduğu gerçeğini kendisine rehber edinmiş ve bu çerçevede hareket ederek devletini ve milletini sevk ve idare etmiştir" ifadelerini kullandı. Basın açıklamasının ardından dua eden grup üyeleri, türbe ziyareti gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Erhan TEKTEN / DHA