Candaş Tolga Işık Ölümle yaşamı ayıran çizgi...
HABERİ PAYLAŞ

Ölümle yaşamı ayıran çizgi...

Büyük Başkan Süleyman Seba’ya veda günüydü dün… En baştan şunu söyleyeyim, helal olsun Fikret Orman’a... Beşiktaş kulübü olarak Onursal Başkan Süleyman Seba’ya tam da onun şanına yakışır bir veda düzenlemişler. Başkan Orman ve yönetim kurulu tam kadro sabah erkenden Akaretler’deki kulüp binasındaydı. Başkanından çaycısına kadar bütün kulüp personeli üzerinde Süleyman Seba’nın fotoğrafı ve ‘KALBİMİZDESİN’ yazan siyah tişörtler giymişti.

[[HAFTAYA]]

Sabah ilk tören kulüp binasının iki üst sokağındaki Süleyman Seba’nın evine yapıldı. Yıllardır Akaretler’ de yaşayan Süleyman Seba’nın komşuları ve mahalle sakinlerinden helallik istendi. İmam “Hakkınızı helal ediyor musunuz?” diye sorduğunda yüzlerce insan kimi kapısının önünde kimi balkonda kimi pencerede ama hepsi gözyaşları içinde “Helal olsun!” diye bağırdılar. Oradan İnönü Stadı’ndaki törene geçildi...

Haberin Devamı

1 dakikalık saygı duruşunun ardından Seba’nın yakın aile dostu Prof. Dr. Ayhan Kızıl konuşma yaptı:

“Onu 3 kelime ile anlatabilirim: İnsandı, insandı, insandı...”

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal büyük bir jest yapıp herkesten önce gelmişti İnönü Stadı’na... Fikret Orman’la kucaklaştılar. O sırada CHP eski genel başkanı Deniz Baykal geldi. İki kulüp başkanını sarılırken görünce “Ne güzel bir tablo bu, Seba’ya da böyle bir veda yakışırdı” dedi. Birkaç dakika sonra Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu da katıldı merasime... “Adam gibi bir adama veda için buradayız” dedi. Fikret Orman İnönü Stadı’ndaki konuşmasında, “Şerefimizle oynayıp hakkımızla kazanmayı bize o öğretti” dedi. Ve ekledi “Süleyman Abi’nin kaybı toplumun tüm kesimlerinin paylaştığı ortak bir acı oldu. Bu ülkede ortak bir acıyı ya da bir sevinci paylaşmayalı ne çok olmuş... Süleyman Seba giderken bir kez daha büyüklüğünü gösterdi bize...”

Orman konuşurken taraftarlar “Stadın adını Seba koysana” diye bağırdılar. Konuşmanın ardından Başkan’a “Böyle bir ihtimal var mı?” diye sordum. “Hangi Beşiktaşlı bunu istemez ki? Ancak sponsorla imzalanmış bir anlaşmamız var. Sponsor firmaya bunu öneririz. Kabul ederlerse stada Süleyman Seba’nın adını vermek bize onur verir” dedi.

Haberin Devamı

***

Daha sonra Dolmabahçe Camii’ndeki cenaze törenine geçildi. Kimler yoktu ki?

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Spor Bakanı Çağatay Kılıç, TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beşiktaş’ın efsane teknik direktörü Gordon Milne, Beşiktaş eski Başkanı Serdar Bilgili, Galatasaray eski Başkanı Adnan Polat, Trabzonspor eski Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, Beşiktaşlı eski ve yeni aklınıza gelen tüm futbolcular oradaydı.

Cenaze töreninin ardından Süleyman Seba, Feriköy mezarlığına defnedildi. Seba, toprağa verilirken gözyaşları içinde söylediğimiz o marş hepimizin duygularını anlatıyordu:

“Yağmurlu bir günde görmüştüm seni... Üstünde çubuklu formalar vardı... Bir anda tutuldum aşık oldum ben... Hayatın anlamı siyah beyazdı... Ölümle yaşamı ayıran çizgi... Siyahla beyazı ayıramaz ki... Her yolun sonunda ölüm olsa da... Sevenleri kimse ayıramaz ki...”

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder