Spor 'Ölümü bir adım ötemizde hissettik'

'Ölümü bir adım ötemizde hissettik'

Paylaş
'Ölümü bir adım ötemizde hissettik'

Biri ağır 5 taraftarın yaralandığı Pendik-Sakarya maçında yaşanan olaylar tüyler ürpertti

İstanbul Pendik'te Pendikspor ile Sakaryaspor arasında oynanan karşılaşma sırasında, Adapazarı'ndan gelen yaklaşık 500 taraftar stada girmek isteyince olaylar çıktı. Polisin gaz bombası, biber gazı ve copla müdahale ettiği olaylar sırasında biri ağır 5 taraftar yaralandı. Çıkan olaylar nedeniye hakem maçı tatil etti.

Bu arada cep telefonlarıyla olayları görüntüleyen Sakaryaspor taraftarlarından Erkal Recepoğlu polisin orantısız güç kullandığını söyleyerek, "Polis tribündeki taraftarlara biber gazı sıkınca kargaşa yaşandı. Ölümü bir adım ötemizde hissettik. Herkes can havliyle sahaya kaçtı" dedi.

TFF 2'nci Lig 1'inci Klasman Grubu'nda Pendikspor ile Sakaryaspor, dün Pendik Stadı'nda karşı karşıya geldi. Karşılaşma öncesi yaklaşık 400 bilet ise tükendi. Karşılaşmanın 5'inci dakikası oynanırken, Adapazarı'ndan gelen yaklaşık 500 taraftar stadyuma girmek istedi. Stad çevresinde önlem alan güvenlik güçleri, zorla içeri girmeye çalışan taraftarlara müdahale etti.

GAZ BOMBASI VE COP

Çevik Kuvvet ekibi Sakaryaspor tribünlerine önce gaz bombası attı, ardından da biber gazı kullandı. Bunun üzerine taraftarlar sahaya inmeye çalışınca orta hakem maçı durdurdu. Bu sırada yere düşen Fırat Kelebek adlı bir taraftar, çıkan arbede sırasında ezilme tehlikesi geçirdi. Olaylar saha içerisinde de sürünce polis, yeniden gaz bombası kullandı, saha içerisindeki taraftarlara copla müdahele etti. Bunun üzerine hakem maçı tatil etti. Takviye ekiplerinin sevk edilmesiyle çıkan olaylar yatıştırıldı. Taraftarlar otobüslere bindirilerek staddan uzaklaştırıldı. Çıkan olaylarda, biri ağır 5 taraftar yaralandı.

Haberin Devamı

BAŞKAN POLİSLERİ SUÇLADI

Sakaryaspor Kulup Başkanı İsmail Gürses biber gazı kullanan polisleri suçladı. Pendik Emniyet Müdürlüğü hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirten Gürses, "Taraftarlar arasında bir problem yoktu. Neden gaz bombası atıldı bilemiyorum. Gaz bombası atılınca futbolcular da etkilendi, biz de etkilendik. Polis önce Sakaryaspor türbinlerine gaz bombası attı, sonra da sahaya inen taraftarlarımıza. Ardından da protokol türbinine attı. Gaz bombası elimizde Tamamen emniyetin zaafiyeti. Tribübüne giriş yok, çıkış yok. Gaz bombası atıyorsun. Sonucu da bu oluyor. Maç hakkındaki kararı federasyon verecek" dedi.

Maç sonrası yazılı bir açıklama yapan Başkan İsmail Gürses, polisin, artan izdihama rağmen herhangi bir güvenlik tedbiri almadan Sakaryaspor seyircisini tribüne almaya devam etttiğini belirtti, açıklama şöyle devam etti: "Misafir tribün 3 katı kapasiteye ulaşmış olmasına rağmen polis seyirci alımını ısrarla sürdürmüştür. Bu olayın neticesinde, misafir takım tribününde arbede yaşanmış, meydana gelen kargaşa sonucunda kafes ve demir parmaklık içerisine hapsolmuş. Sakaryaspor seyircisi ezilme tehlikesi yaşamıştır. Yaşanan bu arbede sırasında, emniyet güçlerinin normal olan prosedürü uygulayıp, tahliye kapılarını açması gerekirken ortada hiçbir geçerli gerekçe olmaksızın öncelikle emniyet güçleri tam aksi bir davranışla taraftarımızı jop kullanarak püskürtmek istemiş, taraftarlarımızın da ölüm korkusuyla panik yaşamasına sebep olmuştur."

Haberin Devamı

DHA