Türkiye (Son Dakika) Ölümü 'uyku' sandı

Ölümü 'uyku' sandı

Paylaş
Ölümü 'uyku' sandı

Oğlunun evli kadınla birlikte yaşamasını istemeyen baba, çifti korkutmak için adam tuttu; ama onlar çifte kurşun yağdırdı. Sevgilisiyle birlikte can veren kadının 2.5 yaşındaki oğlu, ölü annesini uykuda sanıp, oyuncak sandığı boş kovanlarla sokağa çıktı...

Karaman'da evlerinde tabancayla öldürülen 1 çocuk annesi, 28 yaşındaki Meryem Kurt ile, birlikte yaşadığı 22 yaşındaki sevgilisi Ramazan Karaca’yı, Karaca’nın babası 53 yaşındaki İbrahim Karaca’nın öldürttüğü ortaya çıktı.

DÖVDÜRTMEK İÇİN TUTMUŞ AMA...


Oğlunun Meryem Kurt ile birlikte yaşamasını istemeyen İbrahim Karaca’nın, iddiaya göre çifti ayırmak ve korkutmak amacıyla dövdürmek için 3 bin liraya 2 kişi ile anlaştığı, bu kişilerin çıkan kavganın ardından 2 sevgiliyi kurşun yağmuruna tuttuğu belirtildi. Olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı.


Minik çocuk
devlet korumasına alındı

Olay, 1 Kasım perşembe günü Mümine Hatun Mahallesi'nde bulunan bir evde meydana geldi. Mersin’in Mut ilçesinde oturan Meryem Kurt, ikinci evliliğini yaptığı eşi Ali Kurt’la boşanma davası sürerken 2.5 yaşındaki oğlu İ.K'yı alıp evi terk ederek Karaman’daki sevgilisi Ramazan Karaca’nın yanına geldi. Minik İ.K., perşembe günü saat 07.00 sıralarında uyandı. Annesinin yatağında uyuduğunu zanneden minik İ., odada bulduğu 4 boş mermi kovanını alıp sokağa oynamaya çıktı.

KOMŞULAR ÇOCUĞU MERMİ KOVANIYLA GÖRÜNCE

Ağlayan çocuğu sokakta elinde mermi kovanlarıyla gören komşuları, ”Annen nerede?” diye sordu. İ.K. de, ”Annem evde uyuyor” dedi.

Boş mermi kovanlarından şüphelenen komşuları, binanın birinci katındaki evin penceresinden bakınca, Meryem Kurt’u yatağında kanlar içinde hareketsiz gördü. Komşuların ihbarı üzerine eve gelen polis yatağında tabancayla karnından vurulan Meryem Kurt ile salonda sırt ve göğsünden tabancayla vurulan sevgilisi Ramazan Karaca’nın cesedini buldu. Karaca’nın, saldırganlarla boğuştuğu saptandı.

BOŞANMA DAVASI SÜREN EŞİNDEN ŞÜPHELENİLDİ


Polis, cinayeti Meryem Kurt’un ikinci evliliğini yaptığı ve boşanma davası süren Mut İlçesi’ndeki eşi Ali Kurt’un işlemiş olabileceğini göz önüne alarak onu gözaltına aldı. Yapılan sorgulamada, Kurt’un cinayeti işlemediği ortaya çıktı.

3 BİN LİRAYA ADAM KİRALAMIŞ


Polis, bunun üzerine Meryem Kurt ve Ramazan Karaca’nın yakınlarıyla temasa geçti. Ramazan Karaca’nın babası İbrahim Karaca ile sorunları olduğunu belirlendi. Bunun üzerine ifadesine başvurulan İbrahim Karaca’nın davranışları ve çelişkili ifadeleri dikkat çekti. İbrahim Karaca’nın yapılan sorgulamasında oğlunu, sevgilisinden ayırmak amacıyla gözlerini korkutmak ve dövdürmek için 32 yaşındaki Durmuş Keklik aracılığıyla 51 yaşındaki Hüseyin Öztoprak ve 29 yaşındaki Hikmet Türk ile 3 bin liraya kiraladığı ortaya çıktı. Öztoprak ve Türk’ün de olay günü gece eve giderek Meryem Kurt ve Ramazan Karaca’yı dövdükleri ve bu sırada çıkan kavgada ateş ettikleri belirtildi.

'BÖYLE OLACAĞINI BİLMİYORDUM'


İbrahim Karaca da, polise verdiği ifadesinde, ”Oğlum, bir süredir eşiyle boşanma davası süren Meryem Kurt ile birlikte yaşıyordu. Ayrılmasını söyledim, uyardım. Uyarılarımı dikkate almadı. Hala evli olan birisiyle oğlumun yaşamasını istemiyordum. Ayrılmaları içinde gözlerini korktmak istedim. Ama böyle olacağını bilmiyordum” dediği belirtildi.

İbrahim Karaca’nın sorgulama sırasında gözyaşlarına da hakim olamadığı bildirildi.

İbrahim Karaca’nın suçunu itiraf etmesi ardından aracı olan Durmuş Keklik ile tetikçiler Hüseyin Öztoprak ve Hikmet Türk gözaltına alındı. Türk ve Öztoprak’ında cinayet konusunda birbirlerini suçladığı ifade edildi. 4 kişi yapılan sorgulama ardından bugün adliyeye sevk edildi. İbrahim Karaca, adliyede fenalaşınca, çağrılan 112 Sağlık görevlileri müdahalede bulundu.

ÇOCUK DEVLET KORUMASINA ALINDI


Annesinin öldürüldüğü boş mermi kovanlarını alıp sokakta oynayan İ.K. de devlet koruması altına alınarak, çocuk yuvasına yerleştirildi. Aile ve Sosyal Politikalar Karaman İl Müdürü Hasan Erkan, ”Kuruluşa kabulünden sonra çocuğun yaşadığı düşünülen travmanın etkilerini tespit edebilmek ve müdahalede bulunabilmek amacıyla meslek elemanlarınca çocuk hakkında psiko-sosyal çalışmalar planlanmıştır. Çocuğun, ilk olarak psikiyatrist tarafından kontrol edilmesi sağlandı” dedi.

Öldürülen sevgililerden Ramazan Karaca, Karaman’da Kırmahalle Mezarlığı’na, sevgilisi Meryem Kurt ise memleketi Mersin’in Mut İlçesinde toprağa verildi.

DHA

Haberin Devamı