Gündem Ölümün bedeline taksitle ceza

Ölümün bedeline taksitle ceza

Paylaş
Ölümün bedeline taksitle ceza

Şantiyede vinçten düşen parçanın altında kalan mühendis Gülseren Yurttaş ölmüştü. Olayla ilgili dava sonuçlandı ve...

VİNCİN PARÇASI KOPMUŞTU

Haberin Devamı

İstanbul Eminönü’ndeki İSKİ (İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi) boru hattı şantiyesinde görevli Harita Mühendisi Gülseren Yurttaş (35), bir iş kazası sonucu 27 Eylül 2007’de hayatını kaybetmişti. Şantiyede Hasan Hüseyin Navruz’un kullandığı 30 tonluk vincin ‘bom’ denilen parçası Gülseren Yurttaş’ın üzerine düşmüştü. Boru hattını döşeyen Kutay İnşaat’ın şantiye şefi Kürşat Özarslan’ın, şantiye şefi Ali Ener Edis’in, Hasan Hüseyin Navruz ve vinç işaretçisi Ali Kayın’ın ‘ölüme sebebiyet vermekten’ 6 yıl hapsi istenmişti. İstanbul 6. Asliye’de görülen dava dün sonuçlandı.

BAKIMI YAPTIRMAMIŞLARDI

Ali Kayın olayda bir kusuru olmadığı için beraat etti. Olayda vinçle döneceği tarafı kontrol etmediği için ‘tali kusurlu’ bulunan Hasan Hüseyin Navruz’a 2 yıl hapis verildi. 1 yıl 8 aya indirilen ceza 12 bin 100 bin TL’ye çevrildi ve 24 ay taksitle ödenmesine karar verildi.

Haberin Devamı

Vincin periyodik bakımını yaptırmadıkları için ‘asli kusurlu’ olan Ali Enes Ediz ile Kürşat Özarslan’a 3’er yıl hapis verildi. 2 yıl 6 aya indirilen ceza 18 bin 200’er TL’ye çevrildi. Bu da 10 taksitle ödenecek. Gülseren Yurttaş’ın ailesi sonuca isyan ederek “Karara itiraz edeceğiz” dedi.

Hasan ÖRNEKOĞLU-Aslıhan GÜZELLER/DHA