Dünya Ölümündeki sır çözülemedi

Ölümündeki sır çözülemedi

Paylaş
Ölümündeki sır çözülemedi

Ölümündeki sır çözülemedi

Dünyaca ünlü müzayede evi Sotheby’s’in Başkan Yardımcısı Ali Can Ertuğ’un intiharı, geride soru işaretleri bıraktı. Sanat dünyası, pazartesi akşamı New York’ta canına kıyan ‘Altın Türk’ün neden intihar ettiğini tartışıyor.

Herkesin hayat dolu, enerjik biri olarak tanıdığı 37 yaşındaki Ali Can Ertuğ’un New York’ta yaşadığı apartmandan atlayarak ölümü, şaşkınlık yaratmış durumda. Eşcinsel olduğu bilinen Ertuğ’un sevgilisiyle kavga ettiği için ölmek istediğini söyleyenler var. Ancak Ertuğ’u yakından tanıyan bir iş arkadaşı, Ertuğ’un bir yıldır düzenli bir ilişkisi olmadığını ve bir aşk ilişkisi yüzünden ölmek istemiş olabileceğini zannetmediğini söyledi. Aynı kişi, evi New York’ta olmasına rağmen sürekli seyahat eden Ertuğ’un 47 gündür evine uğrayamadığını, bu yüzden de çevresindekilere sürekli çok bunaldığını söylediğini anlattı.

Son ana kadar e-posta gönderdi

Ertuğ, arkadaşlarının anlattığına göre Central Park’a bakan apartmanından 63’üncü Sokak’taki inşaat iskelesinin üzerine atladığı ana kadar etrafındakilere sürekli e-postalar gönderdi. Sotheby’s’in düzenlediği Türk müzayedelerinin yıldızı ressam Taner Ceylan, Ertuğ’un pazartesi 19.30 kendisine bir e-posta gönderdiğini söyledi. Kendisine bir makalenin linkini forward ettiğini, bunun üzerine karşılıklı yazıştıklarını söyledi. Ancak ne olduysa pazartesi gecesi yaşandı ve Ertuğ bilgisayarına bir not yazarak 32. kattan kendini boşluğa bıraktı.

New York polisi bilgi vermiyor

New York polisi, bir suç unsuru olmadığı için ailesi dışında olayla ilgili kimseye bir bilgi veremeyeceklerini açıkladı. Ertuğ’un Washington’da finans işi yapan kardeşi Kerim Can Ertuğ (35), ağabeyinin cenazesini almak için New York’ta. Ancak yine Amerika’da bulunan babası Murat Ertuğ gibi olayla ilgili konuşmak istemiyor. Ertuğ’un annesi Günfer Devres ise Türkiye’de yaşıyor. Ertuğ’un Yasemin adında bir kızkardeşi daha var.

Haberin Devamı

Tolga Tanış / Hürriyet

İntiharıyla sanat dünyasını yıkan Türk