Türkiye (Son Dakika) Ölümünden bir ay sonra birinci seçildi

Ölümünden bir ay sonra birinci seçildi

Paylaş
Ölümünden bir ay sonra birinci seçildi

Konya'nın Akşehir İlçesi'nde kayıp ihbarı yapıldıktan 4 gün sonra meyve bahçesinde boğularak öldürülmüş bulunan 8'inci sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Hatice Çiftçi'nin ölmeden önce katıldığı 'Disiplin ve Sorumluluk' konulu resim yarışmasına gönderdiği resim, birinci seçildi

Akşehir’de oturan Yıldırım Orta Okulu 8’inci sınıf öğrencisi Hatice Çiftçi, geçen 21 Aralık Cuma günü akşam saatlerinde kurs için gittiği etüt merkezinden çıktıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamadı. Pide ustası Kayhan ve eşi Pakize Çiftçi, kızlarının akşam eve dönmemesi üzerine polis merkezine gidip kayıp başvurusunda bulundu.

>>> ETÜDE GİTMİŞTİ İPLE BOĞDULAR

Polis, yaptığı araştırmada Hatice Çiftçi’nin yolda kaçırıldığı bilgisine ulaştı. En son tek başına Mobese kayıtlarında görüntüleri olduğu belirtilen Çiftçi’nin, kaybolduğunun dördüncü günü akşam saatlerinde kent merkezine yaklaşık 8 kilometre uzaklıktaki meyve bahçeleri yakınında cesedi bulundu. İlk belirlemelere göre telle boğularak öldürüldüğü saptanan Hatice Çiftçi’nin cesedi, otopsi yapılmak üzere Akşehir Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Yıldırım Orta Okulu’nda okuyan ve derslerinde başarılı bir öğrenci olduğunu belirtilen Hatice Çiftçi ölümünden sonra başarı kazandı. Geçen Ekim ayında Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından milli ve manevi değerlere farkındalık sağlamak amacıyla ’Değerler Eğitimi Projesi’ kapsamında okullar arası düzenlenen ’Disiplin ve Sorumluluk’ konulu resim yarışmasına katıldığı belirlenen Hatice Çifçi’nin resmi birinci seçildi. Ölümünden bir ay sonra çizdiği resimle birinci olan Hatice Çiftçi’nin yarışmaya katıldığı resimde bir kızın doğum günü kutlaması, okula gitmesi, hastalığı, mezuniyeti ve evlenip anne olmasının anlattığı görüldü.

Atilla MEMİŞ/AKŞEHİR (Konya), (DHA)

Haberin Devamı