Gündem Ölümüne yardım!

Ölümüne yardım!

Paylaş
Ölümüne yardım!

Araçta sıkışan sürücüye yardıma giderken otomobil altında can verdiler

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde, şarampole yuvarlanan otomobilde sıkışan sürücü arkadaşı Ahmet Önoğul için yardım istemeye giden Nevzat Özdemir ile yardıma çağırdığı akaryakıt istasyonu görevlisi Şerif Ceyhan, kaza yerine doğru yürürken, karşıdan gelen bir başka otomobilin çarpması sonucu öldü. Özdemir ve Ceyhan'ın ölümüne neden olan otomobilde bulunan Gülden Gülakman yaralanırken, sürücü ise koşarak kaza yerinden kaçtı.

İzmir'den Salihli yönüne giden Ahmet Önoğul (50) yönetimindeki 45 N 5503 plakalı otomobil, bugün saat 02.30 sıralarında Akçapınar Köyü yakınlarında E-96 Karayolu üzerinde kontrolden çıktı. Aşırı hız yaptığı öne sürülen otomobil orta refujü aşıp karşı şeride geçti ve şarampole yuvarlandı. Kazada sürücü Önoğul otomobilde sıkışırken, yanındaki arkadaşı Nevzat Özdemir (46) yara almadan kurtuldu. Araçtan inen Özdemir, olay yerine 100 metre mesafede bulunan bir akaryakıt istasyonuna giderek pompa görevlisi Şerif Ceyhan'dan (35) yardım istedi.

BAŞI KOPTU

Özdemir ve Ceyhan yolun kenarında kaza yerine doğru yürürken, karşı yönden hızla gelen Yılmaz Semiz (28) yönetimindeki 45 RA 2729 plakalı otomobil çarptı. Aracın altında metrelerce sürüklenen Özdemir ve Ceyhan parçalanarak can verdi. Kazada, Özdemir'in başı gövdesinden ayrıldı. Bu otomobilde sürücünün yanında oturan Gülden Gülakman (19) yaralanırken, araçtan inen Yılmaz Semiz koşarak uzaklaştı.

Kazayı görenler durumu güvenlik güçlerine, itfaiye ve sağlık ekiplerine bildirdi. itfaiye ve sağlık ekiplerinin çalışması sonucu Ahmet Önoğul sıkıştığı yerden kurtarıldı ve diğer araçtaki yaralıyla birlikte ambulansla Turgutlu Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Yaralılardan Gülakman’ın hayati tehlikesinin bulunduğu, Önoğul’un ise sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Güvenlik güçleri olay yerinden koşarak kaçan sürücü Semiz’in yakalanması için çalışma başlatırken, soruşturmanın sürdüğü bildirildi. Kazada yaşamlarını yitiren Nevzat Özdemir ve pompa görevlisi Şerif Ceyhan'ın yolun kenarında yürüdükleri, karşı yönden gelerek kendilerine çarpan otomobilin aşırı hızlı olduğu iddia edildi.

KAZAYI GÖRDÜ

Kazada ölen pompa görevlisi Şerif Ceyhan'ın mesai arkadaşı Güven Gülken şunları anlattı:

“Bir kişi benzinliğe gelerek kaza yaptıklarını ve arkadaşının otomobil içerisinde sıkıştığını söyledi. Arkadaşım Şerif Ceyhan, kendisiyle birlikte gitti. Kaza yerine doğru yürüdükleri sırada, karşı yönden hızla gelen bir otomobil ikisine de çarptı. Çarpmanın etkisiyle ikisi de metrelerce sürüklendiler. Benzinlikte kimse olmadığı için ben gidememiştim, hayatta kaldım. Tüm olay gözümün önünde gerçekleşti.”

Doğan ÇİZMECİ/MANİSA, (DHA)

2