Dünya Ölüp ölüp dirildi

Ölüp ölüp dirildi

Paylaş
Ölüp ölüp dirildi

Troy Davis bir polisi öldürmekten 1991'de idam cezası almıştı. Görgü tanıkları ifade değiştirince Troy Davis'in idamı 2 kez ertelendi. Son duruşmada infaza 2 saat kala idam bir kez daha ertelendi. 19 yıldır idamı bekleyen Troy Davis bugünkü duruşmada tahliye edilebilir

Amerika Georgia’da Ağustos 1989’da Mark MacPhail adlı polis silahla vurularak öldürülmüştü. Olay yerinde suç aleti, parmak izi ya da DNA gibi hiçbir fiziksel kanıt bulunamamasına rağmen 9 görgü tanığının verdiği ifadeyle Troy Davis (41) cinayetten suçlu bulunmuştu. 1991’de Troy Davis’e idam cezası verilmişti. Troy Davis temyize başvurmuştu. Temyiz davası nedeniyle idam ertelenmişti. Fakat Troy Davis bir kez daha suçlu bulunmuştu. İdam için tekrar hazırlıklara başlanıldığı sırada 7 görgü tanığı polis baskısı nedeniyle yalan ifade verdiğini açıklamıştı.

Haberin Devamı

Bunun üzerine Troy Davis’in idamı tekrar ertelenmişti. Bir kez daha suçlu bulunan Troy Davis, bu kez Amerika Yüksek Mahkemesi’nde temyiz davası açmıştı. Mahkeme 2008’de infaza 2 saat kala idamı ertelemişti. Mahkeme 34 yıldır ilk kez görülen bir uygulamayla Troy Davis’e ‘yeni deliller sunma’ imkanı tanımıştı. Önceki gün yapılan duruşmada ifade değiştiren tanıklar tek tek söz alıp “Polis bize baskı yaptı. Yalan ifade vermek zorunda kaldık” dedi. 19 yıldır idamı bekleyen Troy Davis’in karar duruşması bugün yapılacak.