Dr. Haydar Dümen Olur böyle vakalar...
HABERİ PAYLAŞ

Olur böyle vakalar...

Haberin Devamı

Gençler heyecanla evleniyor ama acemiler. Kadın çevreden duydukları yüzünden kendini kasıyor, kan beklentisine giriyor, adeta titriyor. Erkek, ne yapacağını bilemiyor, sertleşme sorunu yaşıyor, karısına karşı küçük düştüğünü düşünüyor. Gençler, olur böyle vakalar, telaşlanmayın. Ön yargılar ve sıkıntılar bitince her şey yoluna girer.

GÜNÜN SORULARI

Benim çekirge 3'ten sonra zıplamıyor

Benim çekirge 1, 2, 3 zıplıyor ama 4 yok. Hep boynu bükük kalıyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP


Vay benim çapkın okurum, sen o yaramaza çekirge dedin ya, bana ruhunun tüm yapısının ayrıntılarını verdin. Önce biraz sohbet edelim. Baban sana ne kadar haftalık harçlık verirdi? İşte açgözlülük, doyumsuzluk o zamandan başlamış. Bak o yemek beğenmeme huylarına da girmiyorum. Uzatmadan şu çekirge konusuna dönüyorum. Ben o çekirgeleri çok iyi tanırım. Nelerini gördüm. Mesela; tarla çekirgeleri vardır, toprak rengindedir, etli butlu topaç gibidirler. Sıçramaya bile üşenirler. Kır çekirgeleri vardır ki zıplayanlar bir süre uçabilirler. Fırsatçı ve bencildirler. Taze yiyecek bulamayınca kurumuş otları bile kemirirler. Kuşlar başta olmak üzere düşmanları çoktur. Çekirge dediğin ne ki? Bir sıçrar, iki sıçrar sonra kendini kuşun gagasında bulurlar. Dikkat et, senin çekirgeyi bir atmaca kapıp havalanıverirse o atmacaya hayatın boyunca mecbur kalırsın. Öteki dünyaya giderken de iki çocuk, 5 torun miras bırakırsın. İşin laklakiyatı bu kadar. Ya sen ne diyorsun? Çekirge 3 kere zıplıyorsa heykeltıraşların macunlarından çekirgenin aynı modelini yap, koy dolaba. Her sabah okula giderken geç karşısına ona da Yaradana da teşekkür et.

Biz kısır mıyız yoksa şans yüzümüze güldü mü?

25 yaşındayım. Sevgilimle 5 yıldır bazen haftada 10 kez bazen de 3 kez ilişkiye giriyoruz. Hiç korunmadık, çok şükür başımıza da bir şey gelmedi. Sizin cevaplarınızı okuyunca bunun tehlikeli bir durum olduğunu anladım. Acaba ikimizden birinde sorun mu var? Yoksa şans mı?



CEVAP


Değerli okurum, bugün biraz ciddi olalım, eskiden bir film seyretmiştim. Çingene sevgilisini kaçırıyor, kızın ailesi peşlerinde. Hemen bir kiliseye girip acele nikah kıydıracaklar. Genç papazın gözleri fıldır fıldır. Kadını beğendi. Nikahı uzatıyor, onları oyalıyor. Konuşmalar, dualar derken bir masanın etrafında 3’ü birden dolanarak nikaha mistik bir hava katıyorlar. Adam acele ediyor, papaz uzatıyor. Bu arada papaz “Nereye kadar ne yaptınız” diye soruyor. Bir, iki tur sonra “Çok iyi miydi?” sorusuna dayanamayan erkek “Papaz efendi biraz ciddi olalım” diye cevap veriyordu. Sınırı aşmış, her durumda aklıma bu uyarı gelir. Değerli okurum, yani bu uyarı ve öğretilerimle yüzlerce, binlerce istenmeyen doğumları önleyerek bunca insanı bilinçlendirip başlarını derde sokmayı önledim mi diyorsun? İkincisi çiftlerin bilinçlenip mutlulukları için 47 yıldır çalışmalarımla, beni okuyan 100 ailenin 25’inin mutluluklarına katkıda bulunduğumu mu söylemek istiyorsun? Peki ben tevazu göstersem de sen yan cebime koy. Sana gelince; gebelikten korunma yöntemlerini öğren. Artık şeytanın kulağına kar suyu kaçtı. Hayatla kumar oynanmaz. Gelecekte sorunun olmayacaktır. Şimdiden bu hesaplar da yapılmaz.

***

Yanlış bir şey yaparsam

18 yaşındayım. İlk defa bir kızla ilişkiye gireceğim. İlişki sırasında yanlış bir şey yaparsam diye endişeleniyorum. Bana bu konuda yardımcı olun.



CEVAP


Değerli okurum, ben de korkuyorum. Ne yapacağını bilmediğinden değil, başına belalar gelebileceğinden. Ayrıca bilmediğin şeyi genç kızın üzerinde
denemek sana yakışır mı? Biraz sabırlı olmayı öğren, bekle. Bu konuda bilgiler edin. Sonra sefere çıkarsın.

Hâlâ ilişkiye giremedik

24 yaşındayım, 4 haftalık evliyim. Karımla ilişkiye giremedim. Bunun sebebi penisim. Çünkü sertleşme olmuyor. Bir yandan da eşim korkudan titriyor. Biz ne yapacağız?

CEVAP

Değerli okurum, birçok erkeğin başına gelir böyle şeyler. Heyecan, önyargılar bu olayı tetikler. Kadının korkusu ve rahat duramaması üzerine tuz biber eker.
Bir süre birbirinizi kırmadan deneyin. Ama sonuç alamazsanız çözümü var.

Acı yoktu ama kan geldi

22 yaşındayım. Geçenlerde erkek arkadaşımla birlikte olduk. Çok kan geldi. 2 gün sürdü. Kızlığım bozulmuş mudur?



CEVAP


Sevgili okurum, adet kanını anlatır gibi anlattın. Yüzde 50 bozuldu, yüzde 50 gelen kan adet kanıydı. Bu konuda yetkili doktor görerek karar vermeli.

Akıntı geliyor

26 yaşındayım. Ne zaman kız arkadaşımla telefonda konuşsam penisim sertleşiyor, akıntı geliyor. Bu zevk suyu mu yoksa meni mi? Ne olur bana yardım edin.



CEVAP


Değerli okurum, gelen zevk suyu olduğu için olumsuz anlamı yok. Cinsel coşkudur ve gençlerde görülen olaylar. İşin doğası böyle. Ne yapalım, her şey zamanla yerine oturacak. Sen kafana takma. Ama kendini birazcık frenlemeyi de öğren.

Çıkmazdayım

17 yaşında kızım. Hiç ilişkiye girmedim. Evlenmeden de böyle bir şey yaşamak istemiyorum. Erkek arkadaşım cinselliğe çok düşkün. Ben onunla ileriye gitmeden bir şeyler yaşamalı mıyım?



CEVAP


Sevgili okurum, bilemem. O partnerinin karakterine bağlı. Bana göre geri gelmez. Onun bir hayat çizgisi var. Umarım bu durum seni cinselliğin oyununa getirmez. Çünkü bu oyunun kurbanı olacaksın. Birlikteliğin ve evlilliğin kuralları da böyle işlenmez.

İsteksizlik oldu

27 yaşında, 3 yıllık evli kadınım. Eşimle ilk zamanlar hayatım mükemmeldi. Doğumdan sonra bende isteksizlik ve ağrılar oldu. İlişkide acı duymaya
başladım. Ne yapmam gerekiyor?



CEVAP

Değerli okurum, onu çözeriz diye düşünüyorum. Sorun büyük değil. Bir yardım alman gerekir.

Erken boşalıyorum

İlk ilişkide hemen boşalıyorum. 10 dakika sonra ikincide tam sertleşme olmuyor. Evlendiğimde bu sorun devam eder mi?



CEVAP


Sevgili okurum, evlendiğinde eşinin ikinci ilişkiyi isteyip istemeyeceği belli değil. Evlilikte erken boşalma sorun yaratır ve o zaman tedavi edilir. Bir de
neden 10 dakika sonra ikinci ilişki? Örneğin 10 saat sonra olmaz mı?

Sevgilimin kızlık zarı yırtık mı, değil mi?

18 yaşındayım, kız arkadaşımla 7 aydır birlikteyiz. Son 2 haftadır kız beni ilişkiye girmek için zorluyor. Ben kızlık zarının yırtık olduğundan şüpheleniyorum. Sizce ne yapmalıyım? Yırtık olup olmadığını nasıl anlayabilirim?

CEVAP


Değerli okurum, evliliğe karar verip son noktayı koyana kadar kızlık zarı seni ilgilendirmez. Evllilik kararı eyleme geçince bu konuyu çok merak ediyorsan kızı incitmeden, genel bilgilerini de artırarak her şeyi öğrenirsin. Ama şimdi atacağın her adım yanlıştır.

Hamile miyim?

18 yaşında kızım. Erkek arkadaşım 22 yaşında. 2 hafta önce sürtünme yoluyla ilişkiye girdik. Benim adet görmeme bir hafta vardı. Şimdi adet görmedim, üzerinden 5 gün geçti. Acaba hamile kalmış olabilir miyim?



CEVAP


Sevgili okurum, biraz daha bekle bakalım. Bekleyelim, görelim. Umarım hamile değilsindir. İçimden bir ses öyle diyor.

Kız alay eder mi?

21 yaşındayım. Şimdiye kadar hiç ilişkiye girmedim. Çok istiyorum ama penisim 13 santim. İlişkiye girdiğimde kız benimle alay etmez mi?



CEVAP


Sevgili okurum, kız niye alay etsin? Normal bir penis. Kızlarla ilişkiye girip girmeme olayı için ben buradan fetva vermiyorum. O sana kalmış. O duyguların içinde her şey olmalı. Doğanın gücü de inkar edilmemeli. Ama her güç de iyi yönde kullanılmalı.

GÜNÜN SÖZÜ
Aşk çiçek gibidir.. Önemli olan yaşadığı süredir. H..D..

12

Sıradaki haber yükleniyor...
holder