Spor Olympiakos: 71 - Fenerbahçe: 62

Olympiakos: 71 - Fenerbahçe: 62

Paylaş
Olympiakos: 71 - Fenerbahçe: 62

Maça hücumda çok kötü başlayan Fenerbahçe, üç çeyrek boyunca kötü bir performans sergiledi. Son çeyrekte harika bir geri dönüş yapan temsilcimiz, farkı dörde kadar düşürse de sahadan 71-62 yenik ayrılmaktan kurtulamadı.

İki takım da maça hücumda temposuz başlarken, ilk beş dakika Olympiakos’un 6-5 üstünlüğüyle geçildi. Teknik moladan sonra Olympiakos, Khem Birch ile etkili olurken, skoru 13-5′e getirdi. Fenerbahçe, çeyreğin sonunda Jan Vesely ile hücumda toparlansa da Olympiakos, ilk çeyreği 18-9 önde kapattı.

İkinci çeyreğe iyi başlayan Olympiakos, arka arkaya üçlüklerle farkı çift hanelere çıkartırken, skoru 26-13‘e getirdi. Fenerbahçe, potaltı sayılarıyla ayakta kalmaya çalışsa da Erick Green’in üçlüklerine engel olamadı ve fark 20 sayıya (37-17) çıktı. Hücumda Jan Vesely’i dışında üretmekte çok zorlanan Fenerbahçe, savunmada biraz toparlanarak çeyreğin sonunda, farkın daha fazla artmasına engel olsa da ev sahibi ekip, soyunma odasına 40-21 önde gitti.

İkinci yarıya da üçlüklerle başlayan Olympiakos, farkı tekrardan 23 sayıya (46-23) çıkardı. Fenerbahçe, bu çeyrekte hücumda toparlansa da Olympiakos’un potaltındaki üstünlüğünü durdurmadığı için farkı çok fazla eritemedi ve son çeyreğe 18 sayı farkla 58-40 geride girdi.

Son çeyrekte çok daha iyi savunma yapan Fenerbahçe, hücumda kısalarının de devreye girmesiyle 9-2’lik bir seri yakaladı ve farkı on bire (60-49) kadar düşürdü. Matt Lojeski’nin sayılarıyla Olympiakos, farkı tekrardan 14 sayıya (65-51) çekse de pes etmeyen Fenerbahçe, 10-0’lık bir seri yakaladı ve bitime iki dakika kala skoru 65-61‘e getirdi. Fenerbahçe’nin serisini Spanoulis bozarken, eline geçen fırsatları kullanamayan Fenerbahçe, sahadan 71-62 yenik ayrıldı.

Haberin Devamı