Omega-3 'beyin gücünü' artırmıyor mu?

Balık ve kabuklu yemişlerde bulunan omega-3 yağ asitlerinin sanılanın aksine beyin gücünü artırmayabileceği belirlendi

26 Eylül 2013, Perşembe 19:30
A A

ABD’deki Iowa Üniversitesi’nden Eric Ammann ve ekibinin yaptığı araştırma, bilişsel becerilerin azalmasını engellediği düşünülen omega-3 yağ asitlerinin yaşlı kadınlarda koruyucu etkisinin bulunmadığını gösterdi.

Araştırmaya, 65-80 yaşındaki 2 bin 157 kadın katıldı. Kadınlar 6 yıl boyunca, her yıl akıl yürütme ve hafıza becerilerini ölçen testleri çözdü. Araştırmanın başında ve sonunda katılımcıların omega-3 seviyesinin belirlenmesi için kanı alındı. Omega-3 seviyesinin, testlerdeki başarıyı etkilemediği görüldü. Ancak, Ammann, bu sonuçların "balık ve kabuklu yemiş severlerin" beslenme alışkanlığını değiştirmesi gerektiği anlamına gelmediğini vurguladı.

Ammann, omega-3 yağ asitlerinin kalp, damar ve beyne etkisinin halen araştırıldığına dikkati çekti.

Araştırma, "Neurology" dergisinde yayımlandı.

AA

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

;