Beden Sağlığı Omega-3 her balıkta var mı?

Omega-3 her balıkta var mı?

Paylaş
Omega-3 her balıkta var mı?

Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Yetiştiricilik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Osman Özden, omega-3’ün yağlı balıklarda daha fazla olduğunu ancak tüm balıkların omega-3 yönünden zengin olduğunu söyledi

Avrupa’nın balık ambarı olarak adlandırılan Yunanistan’ı geride bırakan Türkiye balıkçılık sektörünün, ithal balıklar karşısında desteklenmesi gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Osman Özden, "Kırmızı etin besin değeri standarttır ama balıklarda böyle değil. Omega-3 yağlı balıkların hepsinde fazla, 5 liralık sardalya da 100 liralık balıkta bulunan omega-3’e sahip" diyerek sadece ithal balıkların omega-3 ile anılmasına karşı çıktı.

'KENDİ BALIĞIMIZ LEVREK VE ÇİPURA'

Kendi balığımız olan taze levrek ve çipuranın ithal balıklar karşısında daha tercih edilir olması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Osman Özden, Avrupa’nın balık ithalatında birinci tercihi olan Türkiye’nin, dondurulmuş ithal balıkları tüketmeye yönlendirilmesinin sektör açısından çok da doğru olmadığını söyledi.

Yağlı balıkların gerçekten omega-3 anlamında zengin olduğunu ifade eden Prof. Dr. Osman Özden, "Bu demek değildir ki Türkiye’deki balıklarda omega-3 yok. Tüm balıklar omega-3 yönünden zengindir ancak yağlı balıklarda bu oran daha fazladır. Sardalya da yağlı bir balıktır ve kilosunu yeri geliyor 5 liraya yiyebiliyoruz. İthal ürün yerine kendi balığımıza yani taze ürüne yönelmek en doğrusu" diye konuştu.



Haberin Devamı