Magazin 'Ömer Baba' artık yok

'Ömer Baba' artık yok

Paylaş
'Ömer Baba' artık yok

Kurtlar Vadisi'nde 'Ömer Baba' karakterini canlandıran tiyatro sanatçısı Emin Olcay, duyduğu rahatsızlıktan ötürü diziden ayrıldığını açıkladı

* Kurtlar Vadisi dizisinin sevilen karakteri “Ömer Baba”yı canlandıran 46 yıllık tiyatro sanatçısı Emin Olcay, bu karakterin insanların zihninde yer etmesinden rahatsızlık duyduğunu belirterek, “Kalkıp da bana 'Ömer Baba' demek hakarettir. Ama insanlar bunun farkında değil” dedi.

* Emin Olcay, diziden ayrıldığını da şu sözlerle açıkladı: Pana Film'e 1-2 yıldır söylüyorum, 'Ömer Baba'yı öldürün, yoksa ben öldüreceğim” diye. Ve yeni sezonda ben yokum. 'Ömer Baba' bitti, ben diziden ayrıldım. Onlar istediği kadar devam etsinler. Yolları açık olsun.

ROLÜ 'ÜZERİNE YAPIŞTI'

Ordu Belediyesi ile Devlet Tiyatroları Opera ve Balesi Çalışanları Vakfının (TOBAV) iş birliği ile düzenlenen “7. Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali”ne katılmak için Ordu'ya gelen Olcay, 8 yıldır Kurtlar Vadisi dizisinde canlandırdığı “Ömer Baba” karakterinin “üzerine yapışmasından” duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Kendisinin yazdığı ve yönettiği, Maltepe Belediyesi Tiyatro Grubu'nun sahnelediği “Ağacın Şarkısı” adlı oyunla festivale katıldıklarını belirten Olcay, oyunun çocuklar tarafından büyük ilgiyle izlendiğini söyledi.

46 yılık tiyatro sanatçısı olduğunu, tiyatroya ömrünü adadığını ifade eden Olcay, 8 yıldır devam eden Kurtlar Vadisi dizisinde “Ömer Baba” karakterini canlandırdığını hatırlattı.

'TÜRKİYE'DE SANAL ALEMDE YAŞIYORLAR'

Seyircinin kendisini “Ömer Baba” olarak tanıdığını ve bu şekilde hitap ettiğini anlatan Olcay, bundan büyük rahatsızlık duyduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

“Hiçbir rolümü özel yaşantımla birleştirmiyorum. Ahlaklı bir sanatçı canlandırdığı karakteri özel hayatına taşımaz. Ama insanlar Türkiye'de sanal alemde yaşamaya devam ediyorlar. Bana 'Ömer Baba' diyeceklerine Emin Olcay deseler çok daha iyi olur. Çünkü 'Ömer Baba' televizyonda, ben ise Emin Olcay'ım. İnsanları ikaz ediyorum, bu bana hakarettir. Yani benim bir kimliğim var, Emin Olcay. Büyüklerim bu ismi bana vermişler, ben de şerefle taşıyorum.

'HALKA NE VERİYOR BU DİZİLER ALLAHINIZI SEVERSENİZ?



Kalkıp da bana “Ömer Baba” demek hakarettir. Ama insanlar bunun farkında değil. 46 yıldır bu mesleği yapıyorum, yüzlerce oyun oynadım. Geçen sene Akşehir Festivali'nde yine başıma geldi. Üzerimde Nasrettin Hoca kıyafeti var ve adam bana 'Ömer Baba' diyor. Pana Film'e 1-2 yıldır söylüyorum, 'Ömer Baba'yı öldürün, yoksa ben öldüreceğim” diye. Ve yeni sezonda ben yokum. 'Ömer Baba' bitti, ben diziden ayrıldım. Onlar istediği kadar devam etsinler. Yolları açık olsun.”

Televizyon ve dizilerin aileleri bir birinden kopardığını söyleyen tiyatro sanatçısı Olcay, “Nedir bu dizi furyası? Halka ne veriyor Allah'ınızı severseniz? Ben bu yaftadan sıkıldım. 46 senenin 8 senesi Kurtlar Vadisi'nde oynadım, 38 sene nereye gitti? 38 yıl devlet tiyatrosunda oynamışım. Yaptığım filmler var. Eğer 'Ömer Baba' rolü ile söylediğim laflardan ders almış olsalardı bu insanlar, bana 'Ömer Baba' diye hitap etmezlerdi. Sanal alemde yaşıyor insanlar, kızmıyorum sadece üzülüyorum. Kimse kimseyle televizyon yüzünden konuşmuyor” dedi.

Yeni projelerinden de bahseden Olcay, “Ramazan programı ve bir dizi hazırlığım var. Ayrıca bir tiyatro gösterisi ve DVD çıkartmak için çalışma yapıyorum. Ben yatlar, katlar peşinde olan bir adam değilim. İnsanlara hizmet etmeye çalışıyorum. Benim görevim bu” diye konuştu.
7. Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali'nin başarılı bir festival olduğunu da söyleyen Olcay, festivale katıldıkları için mutlu olduklarını ifade etti.

2

Haberin Devamı