Gündem Ömer Çelik'ten af açıklaması

Ömer Çelik'ten af açıklaması

Paylaş
Ömer Çelik'ten af açıklaması

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Ömer Çelik af konusu için, 'Pozisyonumuzda değişiklik yok' dedi

Ömer Çelik'in açıklamaları:

Haberin Devamı

Cumhur ittifakı geçen dönemde son derece önemli Türk siyasetine kazanımlar getirmiştir. Bundan sonrasında da aynı kazanımları devam ettireceğinden bir kuşkumuz yoktur.

Yerel seçimlere dönük çalışmaları ele aldık. Tabii biz herhangi bir seçimden çıktığımız andan itibaren gerek stratejik olarak gerek hazırlıklar olarak her şeyi gözden geçiririz. AK Parti Genel Merkezi her zaman hazırdır. Önemli olan vatandaşın sesine kulak vermektir.

Ekonomideki verileri kapsamlı bir şekilde değerlendiriyoruz.

Ekim ayında geleneksel AK Parti kamplarından birini gerçekleştireceğiz. Buna çok önem veriyoruz. Yeni dönemin ilk kampı olacak. Çok önemli bir platform.

YEREL SEÇİMDE İTTİFAK

Bu cumhur ittifakının ilkelerine bağlılığımızı sürdürdüğünü ifade ettim. Cumhur ittifdakı geçen dönemde Türk siyasetine çok önemli kazanımlar getirmiştir. Cumhur ittifakının ilkelerine bağlılığımız sürmektedir. Sayın Bahçeli ve Sayın Genelbaşkanımız arasındaki gelişmeler son derece verimli görüşmelerdir. Bu görüşmeler sürmektedir. Bugünlerde yeni görüşmeler olabilir mi? Her an olabilir. Liderlerin takvimlerine göre karar verilmektedir. Dolayısıyla liderlerin bir araya gelmesi her an mümkündür.

Haberin Devamı

Cumhur ittifakının yerel seçimlerde nasıl bir mekanizmaya dönüşeceği konusunda verilmiş bir karar yoktur.

MHP'NİN AF TEKLİFİ

Af tartışmalarıyla ilgili daha önce açıkladığımın dışında yeni bir değerlendirmemiz yok.

Afla ilgili olarak daha önce açıkladığımız çerçevede duruyoruz. Pozisyonumuzda değişiklik yok. Bugün de bu konuyu gündemimize almadık.

TAHRAN'DAKİ İDLİB ZİRVESİ

Ateşkes önerisi getiren Türkiye olmuştur. Ana muhalefetten Esad ile görüşün gibisinden bir yaklaşım geliyor. Bizim durduğumuz yerin hiçbir meseleyi kişiselleştirme olmadığını ifade etmek gerekiyor. Sayın Kılıçdaroğlu il başkanlarına sesleniyor.

Temel mesele İdlib ile ilgili mesele söz konusu olduğu zaman insani hassasiyetin korunmasıdır.

KILIÇDAROĞLU'NUN AÇIKLAMALARI

Aslında tabii pazartesi günü ilk iş günü Türkiye'nin Kılıçdaroğlu'nun sözleriyle başlaması talihsizlik. Birincisi şu sık sık tekrarladığı bir şey var. 15 Temmuz'a darbe girişimi diyor, 20 Temmuz'a darbe diyor.

Haberin Devamı

FETÖ ile örgütlü mücadele etmek için Türkiye'nin buna ihtiyacı vardı. Bugün de bazı tablolar ortaya çıktı. Meşru bir hukuk mekanizmasına başvurulmuştur. FETÖ'nün yurt dışındaki uzantıları darbe girişimini meşrulaştırmak için kontrollü darbe gibi bir takım argümanlar öne sürüyorlar. Bunun da taşıyıcılığını maalesef CHP yapıyor. FETÖ ile meşru hükümeti aynı zeminde görüyorsa, biz bunu Yassı Ada zihniyeti olarak görüyoruz.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasında şöyle bir cümle var; Sen dolar döviz baronlarına hizmet ediyorsun, bana dava aç ispat edeceğim diyor. Madem bizi dava açmaya davet ediyor. Sözleri için dava açıklacaktır. Bir kere daha verdiği cümlenin altında kalırsa kendisinin hangi sıfatla tanımlanmasına kendi karar versin. Son derece gayriahlaki konuşma yapıyor.

TOPLANTI SONA ERDİ

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantı, 2 saat 50 dakika sürdü.