Gündem Ömer Çelik'ten Almanya'daki mitinge sert tepki

Ömer Çelik'ten Almanya'daki mitinge sert tepki

Paylaş
Ömer Çelik'ten Almanya'daki mitinge sert tepki

Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, HDP'nin Almanya'da miting yapmasına izin verilmesine ilişkin Twitter hesabından açıklamalarda bulundu

AB Bakanı Ömer Çelik açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Haberin Devamı

Almanya’nın terör örgütü yandaşları tarafından yapılan mitinge izin vermesi, demokrasi ve hukuk anlayışıyla bağdaşmaz. Alman makamlarının izniyle terör gösterisi yapılmıştır.

'KENDİ DEMOKRASİLERİNE SALDIRMIŞ OLUYORLAR'

Hukuk ve demokrasi anlayışı açısından mücadele edilmesi gereken terör faaliyetlerine, resmî makamlar eliyle izin verilmesi artık hiçbir mazeretle izah edilemeyecek şekilde terörün himaye edilmesi anlamına gelmektedir. Terör örgütleri arasında iyi ya da kötü gibi ayrım yapan demokrasilerin kendi meşruiyetlerini zayıflatmaktan başka iş yapmadıkları açıktır. Terörü himaye ederek kendi demokrasilerine kendileri saldırmış oluyorlar.

'TERÖR İNSANLIK SUÇUDUR'

PKK terör örgütünün himaye edilmesi Alman makamlarının izniyle gerçekleşmektedir. Alman makamları açıkça bir terör örgütünün Avrupa’nın ortasında faaliyet yapmasına izin vermektedir.

Haberin Devamı

Bu faaliyetlere izin verenler, kendi demokrasi ve hukuk anlayışlarını bu örgütlerin hizasına yazmaktadır. Terör insanlık suçudur. Terör gösterisine izin verenler insanlığa karşı işlenen suçlarla mücadele ettiklerini iddia edemezler.