Gündem Ömer Güney'in yargılandığı dava düştü

Ömer Güney'in yargılandığı dava düştü

Paylaş
Ömer Güney'in yargılandığı dava düştü

Fransa’nın başkenti Paris’te PKK bağlantılı üç kadının öldürülmesine ilişkin davanın, tek sanık Ömer Güney'in hayatını kaybetmesi nedeniyle düştüğü bildirildi

Reuters'a konuşan adli kaynaklar, 9 Ocak 2013'te Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’in öldürülmesinin ardından açılan davanın düştüğünü söyledi.

İlk duruşmaya 36 gün kala, 17 Aralık'ta ölen Ömer Güney’in uzun süredir ciddi sağlık sorunları yaşadığı biliniyordu. Ömer Güney ölmeseydi, dün ilk kez hakim karşısına çıkacaktı.




DURUŞMAYA GÜNLER KALA ÖLDÜ


Paris’te terör örgütü PKK’ya yakınlığı ile bilinen Kürt Enformasyon Bürosu’nda 9 Ocak 2013 tarihinde, Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez silahlı saldırıda öldürülmüştü.Saldırının tek sanığı olarak tutuklanan 30 yaşındaki Ömer Güney hakkında "terör örgütü ile bağlantılı olarak cinayet işlemek suçundan" dava açılmasına karar verilmişti. Paris Savcılığı iki yıllık soruşturma sonrası hazırladığı suç duyurusunda, esas şüpheli olarak gördüğü Ömer Güney’in Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasını istemişti.

Ömer Güney’in duruşmasının dün yani 23 Ocak ve 24 Şubat tarihleri arasında Paris’te yapılması bekleniyordu. Ancak açılan davanın düştüğü belirtildi.



Paris'te PKK'lı 3 kadının öldürülmesinin tek sanığı Ömer Güney öldü