Gündem Ömer Halisdemir'in Semih Terzi'yi vurduğu an

Ömer Halisdemir'in Semih Terzi'yi vurduğu an

Paylaş
Ömer Halisdemir'in Semih Terzi'yi vurduğu an

Astsubay Ömer Halisdemir'in, Semih Terzi'yi başından vurduğu anların görüntüsü ortaya çıktı

Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda yaşanan ve darbe gecesinin seyrini değiştiren olay şöyle gelişti:

Haberin Devamı

Karargah binasının girişinde Özel Kuvvetler Komutanlığı Koruma Astsubayı Başçavuş Ömer Halisdemir tarafından durduruldu.

Yaşanan olay böyle çizilmişti

Terzi ve korumaları, "Karargâha giremezsiniz. Zekai Paşa'nın emri" dedi. Korumalar Halisdemir'i etkisiz hale getirmek istedi.

Halisdemir ise tabancasını çekti ve darbeci Terzi'yi alnından vurdu. Halisdemir ise 10 koruma tarafından ateş edilerek 30 kurşunla şehit edildi.

ŞEHİDİN BABASI OĞLUNU ANLATTI:

ÇOBANLIK YAPARAK OKUDU

Halisdemir’in babası Hasan Hüseyin Halisdemir “Çocukluğunda çok başarılı bir çocuktu. Hayvanları, doğayı çok severdi. Bütün okulları başarıyla okuyordu. Okuldan eve geldiğinde ve boş zamanlarında bana yardımcı olurdu. Hayvanları otlatırdı. Çok güçlü bir yapısı vardı. Benim en çok güç aldığım destek aldığım çocuğumdu. Nasıl ki çocukken işte güçte en büyük yardımcı dedi.

Haberin Devamı

ŞEHİDİN GERÇEKLEŞMEYEN HAYALİ

Kahraman şehidin hayalini gerçekleştiremediğini de anlatan baba Halisdemir, “Oğlum iki yıl sonra emekli olacaktı. Tek hayali ise emekli olduğunda köye dönmekti. Köyde kendisine bir bahçe yapmıştık. Buraya bir ev yapıp burada yaşamayı hayal ediyordu. Köyünü, arkadaşlarını çok seviyordu. Ne yazık ki bu hayalini gerçekleştiremedi. Her defasında emekli olunca köye döneceğim, burada yaşayacağım diyordu" ifadelerini kullandı.

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer47371","47371","201608","47371-491829.jpg","1", "0","Ömer Halisdemir'in Semih Terzi'yi başından vurduğu anlar");