Beden Sağlığı OMÜ Tıp Fakültesi'nde 90 personel yemekten zehirlendi

OMÜ Tıp Fakültesi'nde 90 personel yemekten zehirlendi

Paylaş
OMÜ Tıp Fakültesi'nde 90 personel yemekten zehirlendi

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yaklaşık 90 personel yemekten zehirlendi

Dün öğle yemeğinde yedikleri yemekten zehirlenen personel, saat 23.00 sıralarında karın ağrısı, bulantı, kusma ve ishal şikayetiyle hastanelerin acil servislerine başvurmaya başladı. Bugün öğle saatlerine kadar OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne 68 hasta başvuru yaparken diğer özel ve devlet hastaneleriyle birlikte bu sayının 90 civarında olduğu açıklandı.

Yemekten zehirlendiği öne sürülen personele acil müdahale yapılarak evlerine gönderildi. Zehirlenme olayının ardından OMÜ Tıp Fakültesi, Acil Besin Zehirlenmesi Komisyonu kurdu. Alınan numuneler analiz için il Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne gönderildi.

AÇIKLAMA GELDİ

OMÜ Tıp Fakültesi'nden yapılan açıklamada, "Hastalara gerekli müdahale yapıldı. Gerekli araştırmalar yapılıyor. Olay mahkemeye intikal etmiş durumda. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden çıkacak analizlere göre gerekli işlemler yapılacak" denildi.

TAVUK MU ZEHİRLEDİ?

OMÜ Tıp Fakültesi yemekhanesinde her gün 2 bin 500 personele özel şirket tarafından yemek veriliyor. Öğle yemeği menüsü; tarhana çorbası, fırın tavuk, bulgur pilavı ve salatadan oluşuyordu. Zehirlenme olayında tavuk yemeğinden şüphelenildiği öğrenildi.

Kenan Akyüz/İHA

Haberin Devamı