Dr. Haydar Dümen Ömür boyu sürer mi?
HABERİ PAYLAŞ

Ömür boyu sürer mi?

Haberin Devamı

Karşı cinsle arkadaşlık, flört heyecanlı ve her iki tarafı da mutlu eden olaylar. Ama bunların sonunda önünüze evlilik çıkar. Sorun bakalım kendinize, onu ömür boyu sevebilecek, onunla yaşayabilecek misiniz?

BÖYLE SORU YOK!

İyi çalışıyor ama...

29 yaşındayım, pompalı biraz büyük ama çalışması iyi. Bir de geç boşalıyorum, sevgilim daha çok tatmin oluyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Neyi ne yapacaksın okurum? Bulmuşsun maden ocağı, kömür de altın da çıkıyor. Yat, kalk dua et. Bizden maşallah bekleme. Reklam havasındasın. Adamın biri arkadaşlarına hep geçmişteki performanslarını anlatırmış. Arkadaşı bıkmış. Biri “Olmuş bitmiş, neden hep aynı şeyi anlatıyorsun” diye sormuş. Adam “Cep delik cepken delik, depoda yok metelik beni adam yerine koyar, çürüğe ayırmazsınız diye moral takviyesi yapıyorum” diye yanıt vermiş. Okurum, ister ban, ister kaşıkla ama bizi işe karıştırma.

Fantezilere doymuyor

24 yaşındayım, 5 aylık evliyim. Kocam durmak nedir bilmiyor. Sürekli yeni fanteziler istiyor. Yardım edin.

CEVAP

Sevgili okurum, evlilik cinsel konularda umutla kapıdan baktırır, kimine mutluluk tacını taktırır, kimine de umutları yaktırır. Eşin ne oldum delisi. Musluğu açık bırakırsa deponun kurayacağını unutmuş. 5 ayda fantezilere sığınması ise tehlike çanlarını haber veriyor. Baba oğlunu evlendirmiş, konuşuyorlar. Oğul “Bu gece 5” demiş. Baba “Bende 1” diye yanıt vermiş. 3 ay sonra oğlu “2” deyince baba “Yine 1” yanıtı vermiş. 1 yıl sonra oğlunun “Bu gece boş geçti” itirafına baba “Aynı tempoyla devam” demiş. Evlilik çıkmaza giriyor, kocana profesyonel yardım gerekiyor.

İlişkiden zevk almıyorum


30 yaşında, 10 aylık evliyim. Eşimle severek evlendik. Ama ilişkiden zevk almıyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, tahminime göre mastürbasyon kurbanısın. Sabahakşam demedin, ilk yıllarda 2’ledin, 3’ledin. Cinsel doyumu, hayallerini belki porno görüntülerle süsledin. Bu durumu kendin yarattın ve sistemini mastürbasyona şartladın. Yorulmadan, yataktan bile kalkmadan doğanın tuzağına tutsak oldun. Evlendiğin kadının hakkını da yedin. Şimdi “Nasıl kurtulacağım?” diyorsun. Olan kadına oldu. Ne bekledi, ne buldu. Talih kuşu başına konmadı. Biz o kuşu eğitir, size teslim ederiz. Olayınız psikolojik ağırlıklı profesyonel yardımla düzelir. İhmal etme, kadına da illallah dedirtme.

Mastürbasyonu daha çok seviyorum

22 yaşındayım, mastürbasyonu çok seviyorum. Bu yüzden ilişkiden kaçıyorum. Bu durum kız arkadaşımı rahatsız ediyor. Sevgilimle ilişkiye girdiğimde zevk almamamın sebebi nedir?

CEVAP

Değerli okurum, mastürbasyona alışmışsın. Zevkinin doruklarına o yoldan tırmanıyorsun. Çare: Dönüşüm. Cinsel yaşama dön. İyi ortamda, güvenli koşullarda, sevdiğin biriyle düzenli bir hayatın olursa mastürbasyonu yavaş yavaş bırakırsın. Mutlu olduğunu göreceksin.

İlişkiye girmek isteyince geliyor

23 yaşında, 4 yıllık evli kadınım. Eşim 25 yaşında. Canı isterse ilişkiye giriyor, istemezse girmiyor. Beni aldatıyor mu?

CEVAP

Sevgili okurum, bunlar erken evlenmenin getirdiği sorunlar. Anne-babalar, bırakın çocuklarınız olgunlaşıp hayatı öğrensinler. Sevgili okurum, kocanın dışarıda ilişkisi olduğunu sanmıyorum. Evlilik sarp yola girmiş, uzun vadede ne olur bilemem. Sen uzun vadenin olasılıklarını hesap ederek geleceğini yapılandır, denge kurmaya çalış.

Tek derdim kıllar

23 yaşındayım, cinsel yönden problemim yok. Tek derdim pensimin üzerindeki kıllar. Ben bunlarla nasıl başa çıkabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, çaresi lazerle kılları yok etmek. Bunun için cilt uzmanları yani dermatologlara başvurmanı öneriyorum.

Evlilikten korkuyorum

27 yaşında kadınım. Erkek arkadaşım var. Onunla mutluydum. O evlilik konusunu açtığından beri mutsuzum. Ondan uzak duruyorum. Çünkü ben evlilikten korkuyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, biraz kararsızlık, yeterince aşk sarsıntılarını hissetmemen, kendine güvensizliğin yani sorumluluk alma konusunda bilinç altına kaçman. Evlilik, kızlar için büyük bir değişimdir. Yaşın evlilik zamanı. Bugün karar versen, her şey yoluna girene kadar 1 yıl geçer. Kendine şu soruları sor ve cevabına göre hareket et: Onu seviyor musun, onunla yaşam boyu birlikteliği sürdürmeye hazır mısın?

Prezervatif yırtıldı mı?

20 yaşındayım. Kız arkadaşımla korunarak ilişkiye girdim ama prezervatif yırtıldı. Spermlerimin birçoğu da sevgilimin içinde kaldı. Acaba kız arkadaşım hamile kalır mı?

CEVAP

Değerli okurum, belki evet, belki hayır.

Kocam ilişkiden kaçıyor

4 yıllık evli, 32 yaşında kadınım. 1 çocuğum var. Eşim de 40 yaşında. Kocam çeşitli bahaneler uyduruyor, 2 yıldır birbirimize dokunmuyoruz. Hamilelik öncesinde de mastürbasyon yapıyordu ama ilişkiye de giriyorduk. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, gebelikte ve sonrasında bazı erkeklerde cinselliğe karşı soğukluk oluşuyor. Sizdeki eşinin mastürbasyon alışkanlığı. Bundan vazgeçmeli. Bunun için bir uzmanla konuşmalı. Bir yerde yol biter, herkes kendine yeni yol arar. Şu anda onun ihtimali yüzde 50’den fazla. Bunu eşinle çok açık konuş. Her ikinizin önünde de 40-50 yıl var. Bu gemiyle okyanus aşılmaz.

Evlenince sorun çıkar mı?

23 yaşındayım, penisim 13 santim, yeterli mi? Evlenince sorun olur mu? Testislerimde kaşınma oluyor. Bunun sebebi nedir?

CEVAP

Değerli okurum, normaldir. Eşini de mutlu edersin sen de mutlu olursun. Oradaki kaşınma bir olasılık mantardandır. Bunun için doktora git, bir reçete alıver. Ayrıca temizlik kurallarına da uy.

Çok istekliyim

19 yaşındayım. Kızlarla buluşurken cinsel isteğim çok fazla oluyor. Sizce normal mi? Acaba onlar da bana karşı istekli mi?

CEVAP

Değerli okurum, komşunun yemeğinden sana ne? Sen kendi iştahına bak. İştahın çoksa komşunun bahçesinden ya da mutfağından bir şey aşırmadan, kimseyi hırpalamadan olacaksa yani gönül rızasıyla ama delikanlıca, vurkaç yapmadan bir yolda hayatını devam ettir. Önünde uzun yılların var. Hiçbir şey kaçmıyor, her şey yerinde duruyor.

Zayıflarsam uzar mı?

24 yaşındayım. Cinsel organım 13 santim. Kısa diye utanıyorum. Boyum 1.70, kilom ise 64. Zayıflarsam boyu uzar mı?

CEVAP

Değerli okurum, penisinin boyu normal, uzamasına gerek yok. İlerleyen yaşlarda kilo almamaya dikkat et. Kasık bölgesinde biriken yağlar 1-2 santim penisi yutuyor. Bu da görüntü olarak küçük imajını veriyor.

Arayıp sormuyor

Kız arkadaşımla 2 yıllık bir beraberliğimiz var. 1 hafta beni aramıyor. Bazen de her gün arıyor. İlişkiye girmek istemiyor. Evlendikten sonra diyor. Ne yapmam lazım?

CEVAP

Değerli okurum, kızın işin gücü var. Beyninde çözemediği sorunlar, kararsızlıklar yaşıyor. Emimin evlenme yaşında değilsiniz. İş kurmak, sosyal yapıyı oturtmak gerekir. Bırak kızı, atı istediğin gibi oynatsın. Sakin ve ağır ol. Gerisi gelir.

GÜNÜN SÖZÜ

Allah sevdiğine dert verir. Sevginin böylesi de düşman başına. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder