Sağlık Ömür organlarıyla 3 kişiye can olacak

Ömür organlarıyla 3 kişiye can olacak

Paylaş
Ömür organlarıyla 3 kişiye can olacak

Kütahya’da trafik kazasında ağır yaralanıp kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen Ömür Bayın’ın (23) bağışlanan 2 böbreği ile karaciğeri, İzmir ve Denizli’deki 3 hastaya nakledilecek

Geçen günlerde Ömür Bayın'ın kullandığı otomobil, önünde giden Abdullah Çınar'ın kullandığı arpa yüklü traktörün römorkuna arkadan çarptı. Kazada, otomobil sürücüsü Ömür Bayın ile araçta bulunan 2 arkadaşı ağır yaralandı.

Haberin Devamı

11 GÜN SONRA ACI HABER GELDİ

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan sürücü Ömür Bayın’ın 11 gün sonra beyin ölümü gerçekleşti. Ömür Bayın’ın yakınları, organlarını bağışlama kararı aldı.

Prof.Dr. Şahin Kabay, Doç.Dr. Faik Yaylak, Op. Dr. Burak İşler, Dr. Murat Emre Tokur ve Dr. Korhan Sunra, araştırma görevlileri Merve Yaman, Miray Turgut, Buse Kozlu, Merve Şenkul ve hemşire Ayşe Yılmaz’dan oluşan ekip, Ömür Bayın’ın 2 böbreği ile karaciğerini yapılan operasyonla aldı. Karaciğer ve böbrekler özel kutulara konularak 3 hastaya nakledilmek üzere İzmir ve Denizli’ye gönderildi. 2 böbreğin İzmir Bozkaya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, karaciğerin ise Denizli Pamukkale Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürüldüğü belirtildi.

Haberin Devamı

'DUYARLI DAVRANIP BAĞIŞTA BULUNDULAR'

Organ nakil koordinatörü Dr. Korhan Sunar, "Genç bir kardeşimiz ne yazık ki yoğun bakımda 11 gün süren hayat mücadelesini kaybetti. Ailesiyle de bu durumu paylaşarak genel durum hakkında bilgi verdik. Beyin ölümünün gerçekleştiğini, artık bu süreçten geriye dönüş olmayacağını kendilerine üzülerek bildirdik. Organ bağışı yapmayı düşünüp düşünmediklerini sorduk. Bu konuda duyarlı davranarak organ bağışında bulundular" dedi.

Oğuzhan KILIÇ/KÜTAHYA, (DHA)