Dünya On binler Munteziri'yi uğurladı

On binler Munteziri'yi uğurladı

Paylaş
On binler Munteziri'yi uğurladı

On binler Munteziri'yi uğurladı

İran’da dün hayatını kaybeden Büyük Ayetullah Hüseyin Ali Munteziri, düzenlenen törenle toprağa verildi.
İran haber ajanslarının bildirdiğine göre, Munteziri için bugün Kum kentinde öğle namazının ardından Ayetullah Şubeyri Zencani tarafından cenaze namazı kılındı.

Haberin Devamı

Munteziri’nin on binlerce kişinin katıldığı cenaze töreninin ardından aynı kentte toprağa verildiği belirtildi.
İsfahan’a bağlı Necefabad kentinde dünyaya gelen Munteziri, Kum’daki evinde 87 yaşında hayata veda etmişti.

Dini lider Ayetullah Ali Hamaney, yayımladığı baş sağlığı mesajında, Munteziri için "büyük üstat ve din adamı" ifadesini kullanmıştı.
"Ayetullah Munteziri, İran İslam Cumhuriyeti’nin kurucusu Ayetullah Humeyni’nin hizmetinde büyük zahmetlere ve sıkıntılara tahammül etti" ifadelerini kullanan Hamaney, Munteziri’nin eşi, ailesi, yakınları ve sevenlerine baş sağlığı dileklerinde bulunmuştu.

İran’daki şah rejimine karşı yıllarca mücadele eden, birçok kez tutuklanan ve 10 yıl hapis cezasına mahkum edilen Munteziri, devrimin zafere ulaştığının ilanıyla birlikte serbest kaldı.

Haberin Devamı

Aynı zamanda Ayetullah Humeyni’nin öğrencisi de olan Munteziri, Ayetullah Burucerdi ve Ayetullah Tabatabai gibi büyük alimlerden ders aldı.
Devrimin 7. yılında Uzmanlar Meclisi tarafından Humeyni’nin vekili seçilen Munteziri, dört yıl sürdürdüğü bu görevinden alındıktan sonra ilmi faaliyetlerde bulunmak amacıyla Kum’a yerleşti.

Ömrünün son 20 yılını dini eğitime adayan Munteziri, çok sayıda eser kaleme aldı ve binlerce öğrenci yetiştirdi.