Bilim - Teknoloji ÖN İNCELEME: iPad Air!
Paylaş
ÖN İNCELEME: iPad Air!

Apple'ın dün tanıttğı 5. nesil iPad'ini elimize aldık, denedik! İşte ilk inceleme raporumuz...

Apple, iPad mini'nin "büyük ekranlı" iPad'e olan ilgiliyi azaltmasını istemiyor. Yeni iPad'e iPad Air isminin verilmesinin nedeni de bu.

Haberin Devamı

Yeni A7 işlemcisiyle gelen iPad Air'in kamerasında ve diğer bileşenlerinde çeşitli geliştirmeler var. Belki de en dikkat çeken değişiklik, cihazın daha da ince, daha hafif bir hale gelmesi. Bu, iPad Air'in hiç de küçük boyutlu bir güncelleme olmadığını gösteriyor. Sadece 7.5mm kalınlığındaki cihaz, 453 gram ağırlığında ve selefinden fark edilir derecede daha ince ve hafif. iPad Air'i elinize aldığınızda bu farkı hemen hissediyorsunuz.


64-bit işlemci mimarisine sahip 5. nesil iPad, Phil Schiller'ın deyimiyle "aşırı derecede hızlı". Böylece Apple, laptop'lar ve tabletler arasındaki boşluğu daha da daraltmış oluyor.

Ön yüzde artık bir HD Facetime kamerası var, arka tarafta ise 5 megapiksellik 1080p kamera bulunuyor. Kameraları ön-incelemeyi yaptığımız odada denediğimizde düşük ışık performanslarının iyi olduğunu gördük. Ancak iyi bir fikir elde edebilmek için daha kapsamlı bir teste ihtiyacımız var.

Haberin Devamı

Ekran, bizi şaşırtan eksiklik ve ilk kararımız

Ekran son derece keskin ve renkli, dolayısıyla fotoğraflara bakmak, web'de gezinmek ve film izlemek oldukça keyifli. iPad Air'de bizi şaşırtan şey, TouchID parmak izi tarama sensörünün tablete dahil edilmemiş olmasıydı. Ancak bunun boyut ve incelik için yapılmış bir tercih olduğunu düşünüyor ve önemli bir eksiklik olarak saymıyoruz.

İşlem gücü artan iPad, uygulamaları hızla çalıştırıyor, App Store içinde dolaşırken yavaşlamanın eserine rastlamıyorsunuz. iWorks uygulamaları da son derece akıcı.

İlk karar

Cihazın incelmiş olması ve özellikle hafiflemiş olması, onu piyasadaki en şık tabletlerden biri yapıyor. A7 işlemci, kaliteli yapı da önemli geliştirmeler arasında. iPad Air'in yüksek fiyatı ve microSD slotunun eksikliği rakipleri tarafından zorlanacağı anlamına geliyor. Ancak bunların Apple'ın değiştirmek istemediği şeyler olduğu biliniyor. iPad Air'i CHIP Online test merkezine konuk edip her yönünü teste tabi tutmak için sabırsızlanıyoruz.

Resimlerle: 2013'ün tabletleri!

Kaynak: CHIP Online